BMW Junior Team Mikkel Jensen Jubilæum Eddie Cheever E21

Dansk racertalent træder i legendernes fodspor

BMW's rugekasse for unge og talentfulde kørere, BMW Junior Team, fejrer 40-års jubilæum. Blandt de nuværende kørere er et dansk talent.

24. november 2017 af Frederik T. Frey

BMW's motorsportsprogram for talenter har netop kunne fejre 40-års jubilæum. Hjørnestenen i programmet, der er en del af BMW-fabrikken og dennes motorsportssatsning, er at udvikle morgendagens stjerneracerkørere. 

Dengang som nu kører de unge ”juniorer” naturligvis i BMW-racerbiler. I anledning af jubilæet var nogle af de oprindelige kørere troppet op for at lære af sig til nutidens potentielle racerstjerner. 

Eddie Cheever og Marc Surer var sammen med BMW Junior Teams grundlægger, Jochen Neerpasch, blandt de første stjerner fra BMW's Junior motorsportsprogram, og var naturligvis tilstede ved fejringen. Måske endnu mere ikonisk end de tre herrer er den første bil, der blev kørt i af BMW Junior-kørerene. En BMW 320i E21 i Gruppe 5-opsætning stjal meget af opmærksomheden ved jubilæet.

BMW E21 Gruppe 5 Junior Team 1977 front Hvid

BMW 320 i Gruppe 5-trim – den første bil brugt ifm. BMW Junior Team.

Dansk racerkører blandt de nye ”juniorer” 

Den danske racerkører Mikkel Jensen er en del af det nuværende BMW Junior Team, og om sin nuværende deltagelse udtalte han i forbindelse med 40-års jubilæet; ”Jeg synes, at det er fascinerende at se, hvordan BMW Motorsports talentprogram har udviklet sig over de 40 år. Motorsport har ændret sig drastisk og talentprogrammet har adapteret sig til udviklingen. For mig var det at komme ind i programmet et stort skridt. Nu er det op til mig at vise, hvad jeg er i stand til." 

Udover de tidligere racerkørere Eddie Cheever og Marc Surer har BMW Junior Team gennem årene kastet mange stjerner af sig. Racerkørere som den tidligere F1- og DTM-kører og nuværende fabrikskører Timo Glock har tidligere været en del af BMW Junior Team. Det samme har hans fabrikskører-kollega, Martin Tomczyk. Også tidligere F1-verdensmester Sebastian Vettel har en fortid i BMW Junior Team, der i denne uge kan fejre 40-års jubilæum.

BMW Junior Team jubilæum Eddie Cheever Mikkel Jensen E21 Gruppe 5 4-serie M6

BMW Junior Team fejrer 40-års jubilæum.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er testkører og motorjournalist Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318iS Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger kærestens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.

Måske er du interesseret i...