Cadillac CTS dyr bremser reservedele

Cadillac'en på vej til amerikansbilstræf i Roskilde – Viking Run.

© Frederik T. Frey

“Dårlig forretning” kører videre

Redaktionschef Frederik T. Frey holder liv i den 18 år gamle amerikanerbil – men det er ikke helt billigt.

20. december 2022 af Frederik T. Frey

Som amerikanerbilsejer i det stigende oktanfjendske Danmark er der langt mellem snapsene – ja, hvis man da ikke bare elsker at køre i sin flyder. Det gør jeg heldigvis – også selv om alle økonomiske rådgivere ville lugte blod ved udsigten til at kunne skære dyr-i-drift-sedanen ud af husholdningsbudgettet.

Det er dyrt – men dejligt

Ud over de faste, skyhøje udgifter til ejerafgift og forsikring har CTS’en kigget forbi liften hos en automekaniker ved flere lejligheder i det forgangne år – senest i forbindelse med et komplet skift af bremser på forakslen samt andre småting.

Calipre, skiver, klodser, slanger, frisk DOT4-bremsevæske samt et nyt batteri skubber den samlede regning inklusiv arbejdsløn på op over 12.000 kr. Frontcaliprene, hvoraf den ene gamle var begyndt at lække, koster 3.312 kr. for et sæt, mens skiverne beløber sig til 1.869 kr. per styk – 3.738 kr. for hele forakslen. Bremseklodser og nye slanger hører til i den billigere ende i denne sammenhæng, men Cadillac og GM giver ikke ved dørene – klodserne alene koster 956 kr.

Lidt arbejdsløn, miljøtillæg og et friskt batteri – med amerikanerbils-detaljen, hvor polerne er placeret på batteriets side – runder regningen af. 

Cadillac CTS dyr bremser reservedele

Det rustne nav stikker i øjnene blandt friske bremsecalipre, -skiver, -klodser og -slanger på forakslen.

© Frederik T. Frey

Åh åh – en motorlampe

Få måneder senere melder en motorlampes gule skær, at det atter er tid at kigge forbi Auto Clasen i Solrød Strand, selv om der intet er at mærke eller høre fra mekanikken. OBD-stikket taler et tvetydigt sprog, men vi beslutter at skifte et gasspjæld – et gasspjæld der til alt held er på brandudsalg. Før rabatten koster et originalt ét af slagsen 10.012 kr., men blandt andet grundet lav efterspørgsel er prisen dumpet til 2.703 kr. for gasspjældhuset med to separate spjæld til V6-motoren på 3,2 liter.

Cadillac’en føles altid overraskende frisk inden og op til, den skal på værksted – den strejker eller svigter aldrig, hvorfor oplevelsen af at få bilen tilbage fra værksted aldrig føles overfældende anderledes... på nær at der altid følger papirarbejde med.

Cadillac CTS dyr bremser reservedele gasspjæld

Gasspjældhuset med to separate spjælds opgave er at regulere mængden af luft til forbrændingen.

© Pr

CTS'en er "hundebilen"

Som hverdagsbil er én af de fornemste opgaver at fragte husstandens væddeløbshund, whippeten Junior, til og fra ugentlige stræk-ud-løbesceancer. Det gøres lettest, hvis mynden på lige under 20 kg er monteret i et bur på bagsædet.

Med mindre fedt på kroppen end i en kvart liter skummetmælk skal den firbenede naturligvis ligge blødt mellem højhastighedsløbeturene. Og takket være min tvivlsomme smag gør han det fremover på et mørkeblåt tæppe med Cadillac-logo. Forhandleren hedder Vintage Signs, har base i Viborg og gør sig i alt tænkeligt med logoer og skrift på.

250 kr. er en uanselig sum for, at hund, bil og ejer af begge nu matcher hinanden.

Cadillac CTS dyr bremser reservedele whippet

Cadillac’en er en Sport Luxury-version med lyse sæder og tæpper – bemærk hundens sorte butterfly.

© Frederik T. Frey

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er redaktionschef og testkører Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Velkommen i Freddies Lounge.

© Jette Elisabeth Skylark

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...