Gul Porsche Boxster kører langs mark
Porsche sportsvogn

BM's brølere: Da Frederik kørte konfirmationskørsel som en Kamikaze-pilot

Frederik T. Frey ville hjælpe en veninde, men endte med at parkere en Porsche på en mark...med en pæl skubbet godt ind i forskærmen.

24. november 2017 af Frederik T. Frey


At træde ind i de voksnes rækker er ingen let sag. Men engang for snart mange år siden gjorde jeg det ikke lettere for en nyslået konfirmand.

Som en vennetjeneste havde jeg indvilliget i at give en venindes søn, der netop var konfirmeret, en tur i en sportsvogn. Heldigvis havde min far en sådan i form af en Porsche Boxster. Jeg følte i min ungdoms kådhed, at jeg efterhånden kendte bilen, der i øvrigt ikke var udstyret med hverken ESC eller antispin, som min egen baghånd.

Frederik kører sin egen BMW 318is
BMW 318is

Normalt er der, som på billedet her, nogenlunde styr på tingene, når Frederik T. Frey er bag rattet – bare ikke lige da han skulle køre konfirmationskørsel.

Der blev derfor ikke sparet på krudtet, da konfirmanden skulle imponeres. I et 90-graders-venstresving med marker på begge sider af vejen får jeg lagt centermotorsportsvognen ud i en regulær udskridning med hyl og (en anelse) røg fra dækkene. Med fuldt ratudslag i kontrastyring slipper jeg gasen, og mærker, hvordan Porsche'n begynder at rette sig op. Det er her, jeg tænker, at jeg er en satans karl. 

Sekundet efter ryger bagenden dog den modsatte vej end ved den første udskridning, og end ikke en judokæmper med hurtige hænder ville kunne styre kontra kvikt nok – nu i den modsatte retning – til at kunne gribe mig, min stolthed og ét styk konfirmand og Porsche fra at flyve ud på marken, hvor sportsvognen først stopper, da forskærmen går i ét med en hegnspæl.

Frederik kører sidelæns i Porsche Cayman sportsvogn
Sidelæns Porsche Cayman

Frederik T. Frey har ikke helt droppet at køre sidelæns i Porsche'r – men den dag han kørte galt i sin fars Boxster, lærte han at udvise respekt for sportsvogne.

Den dag lærte jeg meget om vægtforskydning, penduleffekt og mådehold mht. at spille unødigt op med evnerne eller mangel på samme bag et rat.

Jeg ved ikke, hvad konfirmanten lærte, men jeg føler ikke, at jeg var et særligt godt forebillede på det voksenliv, han nu var trådt ind i.

Samtidig glæder jeg mig over, at alt det dyre i en Porsche Boxster ikke ligger i fronten, som jeg smadrede, men derimod i bagenden bag sæderne. Bilen blev efter kort tid bygget op til bil igen, og den kørte efterfølgende mange år i min familie. Konfirmandens mor tilbød i øvrigt at betale for benzinen på turen – jeg takkede pænt nej.

Også chefen kan køre galt – læs Mikkel Thomsagers bommert-historie her.

Porsche Boxster sportsvogn kører langs marker
Gul sportsvogn

Det var en Porsche Boxster som denne, der måtte en tur på marken med Frederik bag rattet.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er testkører og motorjournalist Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318is Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger hustruens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...