Vanevinder ved Årets Bil i Danmark

Kåringen af Årets Bil i Danmark 2016 blev indledt den 21. oktober, hvor de fem finalister til dette års titel blev valgt af danske motorjournalister. 

Blandt de fem er flere luksus-biler. Og det er overraskende, fordi Årets Bil i Danmark traditionelt er en familiebil af den slags, som Ford har mange af på programmet. Faktisk blev Ford C-Max Årets bil i Danmark 2011, og generelt er Ford vanevinder ved den danske kåring med hele syv titler – her iblandt den første, nemligt Ford Capri i 1969.

Men Ford har også stået for en overraskende og luksuriøs vinder, nemlig Ford Scorpio, der blev Årets Bil i Danmark 1986.

Den store, luksuriøse Ford, præsenterede både et nyt designsprog for Ford, og et nyt tankesæt for Ford som mærke. Den var udsædvanlig rummelig og praktisk for en bil i denne klasse. Frem til da var det usdævanligt, at en luksus-bil kunne være 5-dørs, hvilket også gav bilen et coupé-agtigt udtryk.

Desuden stillede Scorpio med en teknisk trumf: Det var Danmarks første bil med ABS-bremser som standard, og modellen fortsatte med at være i førersædet med sikkerhedsudstyr. Den var blandt de første, der fik dobbelt airbag som standard, det skete fra 1993, og sideparbags kom til i 1998.

 De andre gange Ford er blevet årets Bil i Danmark er 1977: Ford Fiesta 1981: Ford Escort 1983: Ford Sierra og 1999: Ford Focus

Ford Blog

Annonce:

Velkommen til Bil Magasinets Ford Blog.

Fords historie er en af bilhistoriens længste og mest interessante. Mærket har eksisteret siden 1901, og Ford T, der kom i 1910, er en af verdenshistorien mest producerede biler. Den dag i dag er Ford et af verdens største bilmærker med en enorm modelhistorier toppet med et kæmpe aktuelt program.

Med Ford Blog går Bil Magasinet i detaljen med Ford i samarbejde med mærket selv. Med udgangspunkt i nutiden graver vi flere gange om måneden i fortiden. Ford Blog er sponseret af Ford, men produceret af Bil Magasinets redaktion. 
Se mere på www.ford.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...