Ford laver kortfilm – om skilsmisse

Som tidligere fortalt her på Ford-bloggen (se tidligere opslag her) har Ford optrådt utallige gange i spillefilm. Ford har naturlligvis også produceret utallige reklamefilm, men nu prøver Ford sørme også kræfter med kort- og spillefilm.

Titlen på det nye projekt, der er en kortfilm, er ”Familien”, og den er instrueret af Daniel Kragh-Jacobsen og produceret i samarbejde med Ford. Der optræder således flere Ford-modeller i den 16 minutter lange kortfilm, men det er dog ikke som vi især kender det fra udenlandske film, der kan være proppede med sponserede produkter. Emnet for filmen – skilsmisser i danske kernefamilier – er heller ikke et emne, man normalt forbinder med det glade budskab om køb af ny bil. Filmen er sågar skudt i et mørkt, sjappet, melankolsk dansk vintermiljø, og handlingen bevæger sig omkring den svære tid, som alle parter i en familie har, når mor og far går fra hinanden. Det er en stille, dyb film med masser af føleleser, som nemt trænger gennem på skærmen. 

I hovedrollerne ses Peder Pedersen ("Gramsespektrum") som faderen, Laura Bach ("Rita", "Sandheden om mænd", "Den som dræber") som moderen, Bebiane Ivalo Kreutzmann ("Tidsrejsen", "Lærkevej", "Dicte") som den store datter og Pelle Falk Krusbæk ("Juleønsket", "Rita") som lillebror. 

Det er en meget anderledes måde at formidle et reklamebudskab på, og det er netop Fords formål. Generelt er Ford meget progressive i sine reklamedispositioner, og specifitk vil Ford gerne engagere forbrugerne på en anderledes måde ved at tale til deres følelser i relevante sammenhænge – både de positive og de negative. Og det er kortfilmen "Familie" i høj grad et eksempel på.

Du kan se hele filmen Familien her. 

Ford Blog

Annonce:

Velkommen til Bil Magasinets Ford Blog.

Fords historie er en af bilhistoriens længste og mest interessante. Mærket har eksisteret siden 1901, og Ford T, der kom i 1910, er en af verdenshistorien mest producerede biler. Den dag i dag er Ford et af verdens største bilmærker med en enorm modelhistorier toppet med et kæmpe aktuelt program.

Med Ford Blog går Bil Magasinet i detaljen med Ford i samarbejde med mærket selv. Med udgangspunkt i nutiden graver vi flere gange om måneden i fortiden. Ford Blog er sponseret af Ford, men produceret af Bil Magasinets redaktion. 
Se mere på www.ford.dk

Måske er du interesseret i...