Ford kører helt af sig selv

Biler, der kan køre selv, helt uden indvolvering fra chaufføren, er tættetere på, end vi tror.

Reelt har mange biler i større eller mindre grad teknologi, der gør dem i stand til at køre, uden at føreren blander sig.

Den selvkørende del er dog forbeholdt, kørsel i kø, eller på veldefinerede, større veje, hvor kameraer nemt kan læse miljø og vejmarkeringer. Egentlige førerløsebiler, som både starter og slutter en køretur, helt uden at føreren blander sig, er endnu nogle år ud i fremtiden, men måske ikke så langt ude, som mange tror. 

Flere bilproducenter taler om år 2020 som mål. At vi er tæt på understreges af et nyt testcenter bygget i forbindelse med University of Michigan i USA.

Mcity hedder områder, som er næsten 13 hektar stort. Det består af en by, opbygget med alle de trafikale udfordringer en sådan kan have, men indrettet i et kontrolleret miljø uden rigtige fodgængere, så bilproducenter kan prøve den nye teknologi af under sikre og målbare former.

12 større bilproducenter er gået sammen om Mcity, her iblandt Ford, som var det første mærke, til at teste en selvkørende Ford Mondeo, eller Ford Fusion som Mondeo hedder i USA, i Mcity. Den specielle bil kombinerer de kendte teknologier, der allerede nu fås til Ford, som vejbane assistent og ligende, med en tredimensionel radar, der kan forholde sig til alle de uforudsigelige situationer, der kan opstå i trafikken. 

Ford har faktisk arbejdet på selvkørende biler i mere end ti år. Mcity gør det muligt at speede op på udviklingen, og det er nødvendigt, for mange bilproducenter udvikler på selvkørende biler.

Ford Blog

Annonce:

Velkommen til Bil Magasinets Ford Blog.

Fords historie er en af bilhistoriens længste og mest interessante. Mærket har eksisteret siden 1901, og Ford T, der kom i 1910, er en af verdenshistorien mest producerede biler. Den dag i dag er Ford et af verdens største bilmærker med en enorm modelhistorier toppet med et kæmpe aktuelt program.

Med Ford Blog går Bil Magasinet i detaljen med Ford i samarbejde med mærket selv. Med udgangspunkt i nutiden graver vi flere gange om måneden i fortiden. Ford Blog er sponseret af Ford, men produceret af Bil Magasinets redaktion. 
Se mere på www.ford.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...