Ford er godkendt af fagforeningerne

Hvis du har set en Ford Mustang i Danmark, har du måske lagt mærke til det lille klistermærke, som sidder på den bageste, venstre siderude i nogle biler. "Verdens bedste biler – bygget af verden bedste folk" står der på det ovale, transperante klistermærke, som også har et Ford-logo og et UAW-logo på.

Og netop mærket med UAW-logoet har en længere og betydningsfuld historie.

UAW står nemlig for United Auto Workers, som er fagforeningen for ansatte i bilindustrien i USA. Henry Ford selv var oprindeligt ærkemodstander af fagforeninger på sine fabrikker, men UAW voksede sig stor, og med tiden sluttede Henry Ford fred med organisation.

Siden har UAW haft en særlig position hos Ford. Det var ikke mindst tilfældet under den amerikanske bilindustris seneste krise i 2009, hvor Ford strakte sig længere end de to andre amerikanske bilmærker, Chrysler og Generel Motors, for at opfylde fagforeningernes krav. UAW anerkendte denne indsats og tillod som en del af en aftale om genopbygning af mærket, at Ford satte et klistermærke med UAW's logo på sine biler.

Siden har mærket hængt ved, og det er den dag i dag stadig kun Ford, der må bruge mærket med UAW-logoet på.

I Europa ser vi det ind til videre kun på Mustang, men ikke på alle Mustanger. Det ses kun på tilfældigt udvalgte biler. Men det følger formentlig også på udvalgte biler, når Ford introducerer den amerikansk byggede SUV kaldet Edge, som i Danmark skal sælges i de samme fem Ford special-forretninger, som Mustang bliver solgt fra nu.

Ford Blog

Annonce:

Velkommen til Bil Magasinets Ford Blog.

Fords historie er en af bilhistoriens længste og mest interessante. Mærket har eksisteret siden 1901, og Ford T, der kom i 1910, er en af verdenshistorien mest producerede biler. Den dag i dag er Ford et af verdens største bilmærker med en enorm modelhistorier toppet med et kæmpe aktuelt program.

Med Ford Blog går Bil Magasinet i detaljen med Ford i samarbejde med mærket selv. Med udgangspunkt i nutiden graver vi flere gange om måneden i fortiden. Ford Blog er sponseret af Ford, men produceret af Bil Magasinets redaktion. 
Se mere på www.ford.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...