Ford bygger særlig drone-pick up til katastrofeområder

Droner er gode til at overvåge og skabe overblik i svært tilgængelige områder, men de skal frem til omådet, før de kan operere. Det klares i langt de fleste tilfælde med en bil, og hvis man integrerer de to i en fælles enhed, får man et særdeles brugbart overvågnings-værktøj.

Det er i hvert fald tanken bag en særlig drone-transporter, der er udviklet af Ford i samarbejde med den kinesiske droneproducent DJI.

Bilen er en Ford F150 Double Cap, mens dronen er en seks-rotors-model, der bor i en docking station bag på pick up'ens lad. Tanken er, at software i bil og drone skal integreres, så de to fungerer som en samlet enhed. De to kan således bevæge sig uafhængigt af hinanden – uden på noget tidspunkt at miste forbindelsen. På den måde kan dronen altid finde tilbage til pick up'ens lad – uanset, hvor den har flyttet sig hen.

Projektet er en del af "Ford Developer Program", der blev lanceret i 2013. Det er et program, hvor Ford inviterer andre firmaer og programmører til at integrere apps og anden software i Ford's platforme med henblik på at udbrede anvendelsen af Fords modelprogram

Tanken med dronebilen, der blev præsenteret på CES-elektronikmessen i Las Vegas i januar 2016, er at lave et redskab til indsats i katstrofeområder, men drone kan også bruges i landbruget, til overvågning af trafik og lignende.

Ford Blog

Annonce:

Velkommen til Bil Magasinets Ford Blog.

Fords historie er en af bilhistoriens længste og mest interessante. Mærket har eksisteret siden 1901, og Ford T, der kom i 1910, er en af verdenshistorien mest producerede biler. Den dag i dag er Ford et af verdens største bilmærker med en enorm modelhistorier toppet med et kæmpe aktuelt program.

Med Ford Blog går Bil Magasinet i detaljen med Ford i samarbejde med mærket selv. Med udgangspunkt i nutiden graver vi flere gange om måneden i fortiden. Ford Blog er sponseret af Ford, men produceret af Bil Magasinets redaktion. 
Se mere på www.ford.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...