Britisk politi køber 1.100 nye køretøjer fra Ford

Hvis du er ballademager og samtidig glad for Ford, vil du elske England. Ford har nemlig vundet en ordre på at levere 1.100 nye køretøjer til det britiske politi. Den første del af ordren ryger til de 22 politidistrikter i den nordlige del af landet, som får 680 køretøjer bestående af 120 eksemplarer af SUV'en Ford Kuga samt 560 eksemplarer af den mellemstore Ford Transit. Halvdelen af Transit'erne bliver i øvrigt ombygget til såkaldte 'cell vans', der har indbyggede bure, så de kan transportere anholdte, fanger og lignende. Der er plads til to 'kunder' og op til fem politifolk i hver bil.

De 28 politi-distrikter og seks brand-styrker, der holder til i den sydlige del af landet, har bestilt 110 Ford Transit Connect Light-vogne, 30 Ranger-trucks, 200 Transit Customs og 80 Kugaer.

Derudover har politiet også bestilt den nye, firehjulstrukne Ford Mondeo, som de mener er den bedste bil til deres hunde-patruljer. Leveringen af de 1.100 nye køretøjer begynder i løbet af 2016.

I Danmark er politiet også glade for Ford. Herhjemme består politiets vognpark af omkring 2.000 køretøjer, og hvert år bliver omkring 425 af dem skiftet ud som følge af slid eller lignende. Patruljevognene udgør lidt under halvdelen af politiets samlede antal køretøjer, og her benytter man mest biler af mærket Mercedes-Benz C 220 VW Passas 2.0.  

Udover patruljevognene råder politiet over hundepatruljevogne, hvor man blandt andet bruger Ford Mondeo 2.0 og Toyota Previa. Derudover har de transportvogne, hvor man bruger ombyggede Ford Transit'er, samt gruppeindsatsvogne af mærket VW LT.
Og endelig har man Hollændervognene, som dog kun kører i København og er ombyggede kassevogne fra Mercedes.

Politiet råder desuden over mange andre køretøjer som motorcykler, civile personbiler og diverse specialkøretøjer.  

Når en politibil har kørt 180.000-200.000 kilometer, er det ikke længere forsvarligt at bruge den til indsats. Derfor bliver alt politiudstyr afmonteret, hvorefter bilen bliver solgt på en privat auktion.

*Info om dansk politi: www.politi.dk

Ford Blog

Annonce:

Velkommen til Bil Magasinets Ford Blog.

Fords historie er en af bilhistoriens længste og mest interessante. Mærket har eksisteret siden 1901, og Ford T, der kom i 1910, er en af verdenshistorien mest producerede biler. Den dag i dag er Ford et af verdens største bilmærker med en enorm modelhistorier toppet med et kæmpe aktuelt program.

Med Ford Blog går Bil Magasinet i detaljen med Ford i samarbejde med mærket selv. Med udgangspunkt i nutiden graver vi flere gange om måneden i fortiden. Ford Blog er sponseret af Ford, men produceret af Bil Magasinets redaktion. 
Se mere på www.ford.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...