Skal man køre nord- eller sydpå?

Der kommer plader på Z3'eren i næste uge og nu melder spørgsmålet sig: Hvor skal man køre hen, og vil det overhovedet være muligt at komme ud over Danmarks grænser?

5. april 2021 af Mathias Brandt

Hele sidste år holdt min BMW Z3 Coupé stille. Jeg droppede at få plader på, da verden alligevel var lukket ned det meste af foråret. Men i år skal det være anderledes. Leasingkontrakten er underskrevet og jeg får plader på i starten af april. Men en travl hverdag, hvor der ikke er meget tid til en hyggetur, sætter jeg enormt stor pris på at tage på en længere køretur. Men det store spørgsmål er, hvor skal jeg køre hen i år.

Jeg har både være et smut i Norge, hvor vi kørte til Atlanterhavsvejen lige syd for Trondheim. Derudover har jeg være i de schweiziske alper og ikke mindst en smuttur forbi Dolomitterne i Italien. Jeg er i den indledende fase og har alle idéer oppe at vende.

Lige nu står den mellem at genbesøge Norge eller Dolomitterne.

Smut til Norge

Jeg har være i Norge mange gange i min VW Polo. Hver eneste gang har jeg siddet og ønsket at jeg kørte i noget andet. I min verden er Norge et af det fedeste lande at tage på roadtrip i, hvis du også gerne vil have en naturoplevelse samtidig. 

Holder man sig fra hovedvejene og i stedet fokusere på de mindre veje, der tager én igennem og over fjeldene, møder man sjældent trafik og nærmest aldrig cyklister. Landskabet ændrer sig konstant, og der er så meget af se på. Underlaget er ikke altid det bedste, men det er overvejende fint.

Der er mulighed for at korte turen af og smutte med Oslo-båden fra København til Oslo. Derfor er der et halvanden times kørsel til fantastiske køreveje. Et ekstra plus ved at vælge Norge er, at stigningerne ofte ikke er lige så voldsomme som i Alperne, hvilket er perfekt for en 20 år gammel BMW med fuld oppakning.

Ulemperne ved Norge er, at overnatning og maden er forholdsvis dyr, men så kunne man jo tage et telt og en køleboks med.

En tur til Dolomitterne

Sidste år i september var Søren Juul og jeg i Dolomitterne for at lave en historie til bladet. Her er kørte vi rundt i området nær Cortina D'ampezzo, hvor der er adgang til fantastiske bjergpas, som Passo Gian, Passo Sella, Passo Falzarego, Passo Pordoi og mange flere. 

På vejen derned kan man planlægge det således, at man rammer en stribe andre fænomenale bjergpas på vejen. 

Det, der taler imod at kører til Dolomitterne, er køreturen derned. Der er knap 1.400 km derned, og det er uden afstikkere til andre bjergpas. Derudover er det nogle halvheftige opstigning, der vil udfordre Z3’erens 193 hk.       

Nu må vi se, om vi overhovedet får lov at komme udenfor Danmarks grænser, men jeg krydser fingre og håber på en masse gode biloplevelser i løbet af sommeren 2021. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...