Porsche 911 Carrera, BMW Z3 Coupé

Mød min familievenlige sportsvogn!

Der er sket ting og sager, mens Mathias Brandt har været på barsel, og der er blevet skiftet ud i garagen.

29. november 2022 af Mathias Brandt

Min drømmebil står nu i garagen

Hvis du har set de første fem minutter af kultfilmen 'Gone In 60 Seconds', så tør jeg vædde på, at du kan sætte dig ind i bare en snert af den fascination, jeg har for Porsche 911 i 996-generationen.

Som faste læsere sikkert ved, har jeg siden 2016 haft en BMW Z3 Coupé i garagen. Den har givet en lang række fantastiske minder og køreture i det meste af centraleuropa. 

Bilen var perfekt, da jeg købte den i 2016 og opfyldte alle mine behov. Men siden dengang har vi fået to drenge på et år og knap fire år. Det gik til nøds, da vi havde ét barn, men med to børn var det ikke svært at se, at jeg nærmest aldrig ville få brugt BMW’en. 

Efter mange overvejelser besluttede jeg mig for at opgradere garagen og bytte min BMW Z3 Coupé ud til fordel for en mere familievenlig sportsvogn - her passer en 911 helt perfekt på grund af sine to beskedne bagsæder. Godt nok ikke verdens største, men der er fint plads til vores to drenge, hvis vi skal ud og spise en is eller køre andre, korte ture. 

Porsceh 911 996 Carrera 2 manuelt gear.

Porsceh 911 996 Carrera 2 manuelt gear.

Lavede en skarp byttehandel

Jeg begyndte at lede i slutningen af august i år, hvor jeg kiggede måde på Mobile.de og Blocket.se. Det tog lidt tid, før jeg fandt det perfekte match, hvor bilen var som jeg gerne ville og sælger var villig til at indgå i en byttehandel. 

Jeg vurderede umiddelbart, at det var sådan jeg fik mest ud af BMW’en. Selvfølgelig ville udvalget være større, hvis jeg stod med kontanter i hånden. Men jeg er tilfreds med prisen på BMW’en, som har vist sig at være et rimelig fornuftigt sted at sætte mine penge. 

Der kommer mange småprojekter med 911'eren

Hos en forhandler lidt udenfor Malmö holdt denne 996’er i Arctic Silver. Det er en Carrera 2 med baghjulstræk, manuelt gear og uden soltag. Kabinen er pakket ind i sort læder – ligesom jeg gerne vil have det. 

Som det ses på forlygterne, er dette en af de allerførste 996’ere med sine orange blink. Kigger man efter vil man også kunne se, at baglygterne er med hvide blink, som kom året efter. De to ting passer ikke sammen. Derfor har jeg købt nye baglygter, så den kommer til så præcis, som da den forlod samlebåndet den 13. januar 1998.

Jeg har flere små projekter, som jeg skal have lavet henover vinteren, så den er klar til når foråret titter frem. Følg med her på Bilmagasinet.dk, i bladet eller på Youtube

Sådan ser min perfekte garage ud pt. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...