Brandts pitstop: Møgbeskidt "Klovnesko"

Vinteren er et perfekt tidspunkt til at rengøre sin bil. At dømme ud fra hvor brun kluden blev, var det vist på høje tid, at Mathias fik renset sæder og rat

13. november 2019 af Mathias Brandt


Vinteren kan være lang – specielt hvis du har en sommerbil holdende, som bare venter på at strække ben til foråret. Det nærmest kribler og krabler i mig for at komme i gang. Som terapi er jeg gået i gang med at gøre den klar til sæsonstart.

Jeg er startet med kabinen. Ikke fordi den trænger voldsomt, men en kærlig hånd har aldrig skadet. Jeg startede med at afmontere sæderne, så er det er nemmere at komme til. Med en mild interiørsæbe, en god opvaskebørste og en klud gik jeg i gang med at rense dem. 

Rengøring af sæder

Først påfører jeg sæben på min opvaskebørste, hvorefter jeg, med roterende bevægelse, arbejder sæben ned i læderets porrer - det er her skidtet gemmer sig. For at holde styr på, hvor langt man er kommet, er det en god ide at arbejde på ét felt ad gangen og lade syningerne definere feltet. 

Mens sædet stadig er vådt tørrer jeg efter med en hvid klud, så sæben ikke tørrer fast. Det står hurtigt klart, at selvom sæderne til at starte med så rene ud, så beviser den nu brune klud, at de er møgbeskidte. Taget i betragtning, at det ikke er mere end halvandet år siden, at jeg sidst rensede mine sæder, bliver jeg overrasket over hvor beskidte i egentlig er.

Efter en grundig omgang rens, afslutter jeg med læderpleje, som er med til at holde læderet smidigt. Sådan undgår man, at læderet bliver tørt og derved sprækker. Denne behandling burde alle med lædersæder gøre én gang om året. 

Mængden af snavs var kvalmende 

Med sæderne færdigbehandlet og monteret, kom turen til rattet. En god ven havde fortalt skrækhistorier om, hvor beskidt hans rat var, da han gik igang med at rense de. Men selv med det i baghovedet, blev jeg alligevel overrasket over hvor ulækkert det var! Jeg gik endnu engang i gang med sæbe og en klud. 

Mængden af skidt og snavs var næsten kvalmende. Jeg gentog processen flere gange og efter tredje gang begyndte det at se bedre ud. Det er i grunden ikke så mærkeligt, men alligevel tankevækkende, hvor ulækkert et rat kan være. Jeg er ikke i tvivl om, at næste gang jeg køber en brugt bil, bliver rattet renset som noget af det første.

Resultatet blev forrygende. Nu mangler jeg bare at få mine nye fælge tilbage fra lakereren, monteret nye dæk og så er mig og “Klovneskoen” ved at være klar til foråret 2019.

Brandts Pitstop

Velkommen til Brandts Pitstop. Her finder min personlige holdning til bilrelaterede emner. Fortællingerne og sjove anekdoter fra livet med en 'Klovenesko' aka BMW Z3 Coupe. Hvis du har lyst til at se mere, kan du følge mig på Instagram

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer er du altid velkommen til at sende en mail til mig på [email protected]  

BMW Z3 Coupé 2,8 manuel

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...