© Politi

Klumme: Hvert fjerde klip i kørekortet skyldes, at chaufføren er en nar

Kan du heller ikke holde nallerne fra telefonen, mens du kører bil, så fortjener du ganske enkelt ikke at køre bil, skriver Patrick Boje Jensen i en klumme.

7. september 2022 af Patrick Boje Jensen

23.000 idioter

I 2021 uddelte politiet 91.985 klip i kørekortet. 23.376 af dem var for at bruge håndholdt mobil bag rattet - det viser tal, som FDM netop har udgivet. Af det kan vi lære, at der i hvert fald findes 23.000 kæmpe store idioter i Danmark. Så tillykke til jer - der findes simpelthen mere end 23.000 mennesker i Danmark, som synes, at deres latterlige sms er mere værd end andres liv.

Hvis du er en af de 23.000, så synes du sikkert, at du sagtens kan køre bil, mens du sms’er eller snakker i telefon, på trods af at et utal af undersøgelser har vist, at det er farligt for alle at bruge telefonen bag rattet.

Hvis du var så overmenneskelig bag rattet, så var det nok dig, der var endt i Haas-raceren, da russeren røg ud, og ikke Kevin Magnussen. Så læg nu for helvede den telefon.

Selv min skrabede Seat fra 2014 med stofsæder og to-farvers skærm har bluetooth-forbindelse med mulighed for håndfri tale, så en stor del af os danskere må have samme mulighed. Og hvis du ikke har, så må du sgu bruge 300 kr. på sådan en taxachaufførs-stift fra Jabra, som du kan sætte bag det ene øre.

Og selv hvis du ikke har bluetooth og ikke kan finde en anden løsning, så er jeg faktisk ligeglad. Det er virkelig ikke andres problem end dit.

Læg den nu!

Sidder du og tænker, at det kun er “de unge”, der ikke kan finde ud af det, så kan du godt glemme det. Jeg bruger omkring en time i tæt trafik hver dag og ser en perlerække af midaldrende mænd og kvinder, der sidder og kæfter løs eller scroller derudaf. Jeg ved ikke, hvad der er så spændende, men jeg er ret sikker på, at I ikke læser op til jeres medicin-eksamen.

Hvis du er så barnagtig, at du ikke kan holde nallerne fra din elektroniske sutteklud, så må du sgu få far eller mor til at køre dig – lige meget hvor gammel du er.

Klummen er et udtryk for skribentens personlige holdninger og oplevelser.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...