morgan trehjuler super 3 my garage bachmann

Morgan Super 3 registreres i Danmark som en bil med to sæder og må køres på almindeligt bilkørekort uden styrthjelm.

© Jeppe Dalby

Morgan 3-hjuler er tilbage: Nu prøver den ikke længere at slå dig ihjel

Den luftkølede V2-motorcykelmotor er erstattet af en 3-cylindret rækkemotor fra Ford, men her er stadig klaustrofobisk kabine med skrækkelig komfort. Skønt!

20. februar 2023 af Steen Bachmann

Hvad sker der?

Morgan Motors´ trehjuler fra 2012 var en djævel med en stor og tung 2-cylindret luftkølet motor på 1,8 liter, der var placeret ude foran forakslen og udløste et tordenbrøl som en virkelig olm Harley-­Davidson. 

Når man gav gas, prøvede det enlige baghjul desperat at finde fodfæste, mens bagenden slog vildt fra side til side, og man følte sig mere som en domptør for en okse i panik end som fører af en bil. Kørte du for kvikt ind i et sving, kørte trehjuleren ligeud. Den nægtede at dreje!

Bachmann lader skægget stå og slås med den bindegale Morgan 3 Wheeler fra 2012

Det er derfor med respekt for førlighed såvel som for Bil Magasinets gode forhold til bilhuset My Garage i den gamle tæppefabrik i Vejle, at jeg får overdraget nøglen til den nye generation af mærkets nye danske sælger, Lasse Kristensen. 

Hvad er det for en bil?

Navnet er ændret til Morgan Super 3 for at hylde 1930’ernes trehjulere. De kørte med benzinmotor fra Ford, og det samme er tilfældet med den nye model: Den har en 3-cylindret, 1,5-liters benziner uden trykladning i stedet for en stor, amerikansk luftkølet V2-motor.

Ford-motoren er placeret lavt bag forakslen for at give et lavere tyngdepunkt og en bare lille bitte smule fornuft i opbygningen, hvor forgængerens motor var placeret oven på forakslen. Inden jeg trykker på startknappen, skal jeg dog først ned i den lille, klaustrofobiske kabine, som minder om en mini-kano. 

morgan trehjuler super 3 my garage bachmann

Det er nye tider: Runde, ­analoge ure er erstattet af digitale skærme. Gearkassen er en 5-trins manuel lånt fra Mazda MX-5.

© Jeppe Dalby

Hvordan stiger man ned i den?

Her er ingen døre, men teknikken med at stige ind er simpel: Tag fat i styrtbøjlen bag førersædet med højre hånd, løft højre ben over kanten af rælingen, og stem hælen mod den lille plade i aluminium foran sædet. Løft så det andet ben ind, og glid ned i sædet.

Man sidder udmærket, indtil man finder ud af, at det er umuligt at fiske selen frem bag den tykke Morgan pilotjakke, som jeg har iført mig, fordi det er hundekoldt, og det regner.

Nå, jeg synes, de tre pedaler sidder temmelig tæt og ville være mere egnet til en størrelse 37 (eller bare tæer), men det er der ikke noget at gøre ved. 

I forgængeren var startknappen en adgang til et lotteri om, hvorvidt den store V2’er gad at starte, men her springer Ford-motoren i gang med det samme og falder til ro i tomgang, uden at fodgængere besvimer af chok eller bilalarmer går i gang. 

morgan trehjuler super 3 my garage bachmann

Trehjuleren er godt 3,5 meter lang og kun 113 cm høj. Man sidder i øjenhøjde med lastbilers hjulnav.

© Jeppe Dalby

Koblingen har en kort vandring og tager ved med det samme, så den lille bil springer i gang, og jeg er lige ved at køre fotografen ned. 

På vej ud af My Garage lykkes det mig at træde på speeder og bremse samtidig, fordi mine støvler er for store. Det kunne være gået helt galt, men er ikke værre end i hvilken som helst ældre Lotus, så pyt.

Morgan giver garanti for action

I middagstrafikken nord for Vejle en fredag i regnvejr får man masser af action, selv om man bare skal køre 500 meter mellem to lyskryds. 

Fartvind og støj lægger man ikke mærke til i en almindelig bil, men det gør man i en trehjuler. Forgængeren havde en stort set nytteløs bueformet plexiglasrude foran føreren, men i den nye er der en mere vellykket vindskærm som en lille kåbe på en motorcykel. 

Hvordan kører den?

Det kan du læse om i det nye nummer af Bil Magasinet - få et fremragende tilbud lige her under:

Morgan Super 3

Opbygning 2-sædes personbil, tre hjul, frontmotor, 5-trins manuelt gear, baghjulstræk.

Motor R3, 1.496 cm3, 16V, 118 hk ved 6.500 o/min, 150 Nm ved 4.500 o/min.

Præstationer 0-100 km/t 7,0 sek., topfart 209 km/t, forbrug (WLTP) 14,3 km/l. 

Dimensioner L/B/H 358/184/113 cm, køreklar vægt 750 kg, bagagerum - niks. 

Dæk for/bag 130/90R20-195/65R15. 

Pris 999.000 kr. (459.000 kr. u/afgifter).

morgan trehjuler super 3 my garage bachmann

Forgængeren fór afsted som en okse med kogalskab, men den nye model er mere civiliseret. Konceptet – og prisen! – er dog stadig bindegal.

© Jeppe Dalby

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...