Ny Volvo V60 bagfra

Første test: Ny Volvo V60 er en kæmpe stationcar

Selvom den nye Volvo V60 skal agere lillebror til den store Volvo V90 udmærker den sig ved overflod af plads – både på bagsæder og bagagerumsplads. Bil Magasinet har kørt den - læs vores første indtryk her:

11. juni 2018 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Calafell, Spanien

Hvad er nyt ved Volvo V60?

Volvo's nye designsprog er svært betagende – også på den nye V60, der har adopteret det fra storebror Volvo V90, blot i en mindre indpakning. LED-forlygterne, der er standard på alle udstyrsversioner, er let genkendelig så du aldrig er i tvivl om, hvad der nærmer sig.

Det næste der slår dig er størrelsen. Den nye V60 er blevet en kæmpe bil med en ekstra længde på 12 cm sammenlignet med forgængeren. Den ekstra længde kommer ikke mindst fra den nye platform, der også bruges til Volvo V90 og SUV’en XC90. De 12 centimeter giver godt med plads på bagsæderne og ikke mindst et enormt bagagerum på 529 liter – det er mere end hvad konkurrenterne fra Audi, BMW og Mercedes kan præstere.

Akselafstanden er også blevet længere og det hjælper på komforten og stabiliteten ved høje hastigheder, men det ændrer desværre ikke på, at der ikke er meget føling fra styretøjet – nogen skarp køremaskine bliver det aldrig. Læn dig i stedet tilbage i de fine sæder og tag køreturen gennem landet så nemt som ingenting.

Som altid med Volvo er sikkerheden i højsædet og den nye V60 fås selvfølgelig med en lang række aktive sikkerhedssystemer. Når Volvo præsenterer en ny model er der samtidig altid præmiere på et nyt sikkerhedssystem. I V60 kan radaren i fronten nu registrere modkørende trafik i din bane, der for eksempel er midt i en overhaling, og bremser derefter bilen ned for at undgå, eller i hvert fald formilde, kollision.

Ny Volvo V60 forfra

Hvem er konkurrenterne til Volvo V60?

Volvo V60 går direkte i flæsket på de tyske rivaler Audi A4, BMW 3-serie og Mercedes C-klasse. Kabinen er godt nok lidt lækrere i Audien, køreegenskaberne lidt skarpere i BMW’en og komforten en tand bedre i Mercedesen – men som samlet pakke til familien er det utroligt svært at komme udenom Volvo V60, der forfriskende skiller sig ud designmæssigt og scorer højt på stort set alle parametre.

Prismæssigt starter den nye Volvo V60 fra 538.000 kr. med den 4-cylindrede dieselmotor med 190 hk og automatgear. Det placerer den imellem Mercedes C220d til 578.800 kr. og Audi A4 Avant til 455.010 kr. Både Aud'ien og Mercedesen har også 190 hk og automatgear.

Hvornår lanceres den nye Volvo V60?

Den nye Volvo V60 er allerede på Volvo's hjemmeside og forventes hos forhandlerne i slutningen af juli. V60 kan desuden privatleases for 4.995 kr. pr. måned med en førstegangsydelse på 35.000 kr.

Vi synes…

Den fulde test, og vores anbefaling af motor, kan du læse i næste nummer af Bil Magasinet. 

Få de første 3 numre for 99 kr. lige her

Ny Volvo V60 interiør

Måske er du interesseret i...