Renault Megane RS RenaultSport gul front racerbane 2018

Ny Renault Megane R.S. bider fra sig i første test

Renault Megane R.S. har et ry for at være blandt de hårdeste hunde i Hot Hatch-klassen. Frederik T. Frey drager til Spanien for at undersøge, om den nye franskmand stadig er skarp.

20. januar 2018 af Frederik T. Frey

Hvor?

På solbeskinnede veje i Andalusien foregår præsentationen af den nye Renault Megane R.S.

Hvad er nyt?

R.S.'eren tager, ikke overraskende, udgangspunkt i den velkendte og mere jævne Megane hatchback. Nyt er bl.a. motoren på 1,8 liter, der spytter 280 hk og 390 Nm af sig. Den kan kobles til enten en manuel gearkasse eller en dobbeltkoblingsgearkasse – begge med seks trin. En anden nyhed er inklusionen af Renault's 4Control firehjulsstyringssystem, der kan dreje baghjulene.

Renault Megane RS bagfra gul bagende racerbane cup 2018 hot hatchback

Den nye Renault Megane R.S. har 280 hk fra en 1,8-liters 4-cylindret turbomotor.

Hvem er konkurrenterne?

Kort sagt alt der ligner en familie-hatchback...men som kan køre som død og helvede. F.eks. Hyundai i30 N, Seat Leon Cupra, Peugeot 308 GTI og Honda Civic Type R.

Hvordan kører den?

Den nye Renault Megane R.S. kører overrraskende forskelligt alt efter, hvilket køreprogram der vælges. Selv en almindelig R.S.'er uden Cup-undervogn har et hav af indstillinger, der kan forvandle den franske hatchback fra magelig familiebil til engagerende sving-æder. Undervognen er hård uanset køreprogram, men til gengæld er der valuta for pengene, når det kommer til dynamikken. 

Læs mere om køreegenskaberne i et kommende nummer af Bil Magasinet.

Renault Megane RS Renaultsport kabine sportssæder sort interiør 2018

Kabinen i Renault Megane R.S. har bl.a. lækre sportssæder og et rat med alcantara.

Hvornår lanceres den?

Selv om vi allerde har været bag rattet af Megane R.S., så er den danske lancering først omkring maj måned. Her lover importøren, at der vil være en god pris på plads – vi gætter friskt på 450.000 kr. Vi må væbne os med tålmodighed. Importøren oplyser yderligere, at den mindre Renault Clio R.S. også tages til Danmark.

Måske er du interesseret i...