Første test: BMW X3 har fået M-kræfter

BMW X3 har, for første gang nogensinde, været i hænderne på BMW's M-afdeling. Læs vores første test af den nye høje M-Performance SUV fra BMW her:

24. oktober 2017 af Mathias Brandt

Hvor?

Lissabon, Portugal.

Hvad er nyt?

Den nye BMW X3, er tredje generation af den populære SUV - her er tale om en helt nyudviklet bil. BMW har høje forventninger til bilen, og det er ikke uden grund. Siden den kom på markedet i 2003, har BMW solgt mere end 1,5 millioner biler på verdensplan, så modellen er vigtig for BMW.

Det er nok også grunden til, at BMW's designafdeling er gået konservativt til værks. Det nye design lægger sig i højere grad op ad dens storebror, BMW X5.

Sammenlignet med den gamle X3’er er vægten reduceret med 55 kg takket være udpræget brug af aluminium, hvilket har til formål at forbedre brændstofsøkonomi og køredynamik.

På testturen til Lissabon, kørte vi den nye topmodel, BMW X3 M40i, som er udstyret med en fænomenal 6-cylindret motor med 360 hk. M40i-motoren er den første M-Performance variant i X3-serien nogensinde.

Den kommer i er tre forskellige udstyrsvarianter – xLine, Luxury Line og M Sport. Som ekstraudstyr kan den nye X3’er udstyres med en 12,3” skærm, der erstatter bilens konventionelle omdrejningstæller og speedometer.  

Hvem er konkurrenterne?

BMW X3 hører til en klasse af biler, hvor der findes mange alternativer. Nærmeste konkurrenter er Audi Q5, Mercedes-Benz GLC, Volvo XC60, Alfa Romeo Stelvio og den nye Range Rover Velar.

Den billigste variant er X3 xDrive20i, som starter fra 735.795 kr., dyrest er den hurtige M40i til 1.106.195 kr.

Dermed bliver den dyrere end alle konkurrenterne på nær Range Rover Velar. Modsat flere af konkurrenter kommer BMW X3 kun med firehjulstræk, hvilket selvfølgelig forklarer noget af prisforskellen.

Hvordan kører den?

Selv den mest sportslige M40i kan ikke løbe fra, at det er en høj bil, og det påvirker køreegenskaberne en smule i den forkerte retning. Men bundtrækket fra den 360 hestes rækkesekser, giver et smil på læberne, hver gang den lægger fra land. 

Du kan læse hele testen i det næste nummer af Bil Magasinet, der er på gaden d. 16. November. Her kan du også finde svaret på, hvilken motor, vi mener passer allerbedst i BMW X3. Du kan få 3 numre af Bil Magasinet for 99 kr – lige her

Hvornår er den på gaden?

Der er dansk premiere på den nye BMW X3 d. 11 november – hos din lokale BMW-forhandler.  

Måske er du interesseret i...