Første test af Mercedes-AMG E63 S: Se den store slæde i aktion

Mercedes-AMG E63 S med firehjulstræk… Umiddelbart lyder det forkert, men du kan slå firehjulstrækket helt fra og sende alle kræfterne til baghjulene, og så bliver det sjovt!

9. december 2016 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Portimão, Portugal

Hvad er nyt?

Mercedes-AMG E63 S med firehjulstræk… Umiddelbart lyder det forkert, men firehjulstrækket er faktisk smart i ordets mest bogstavelige forstand. E63 S har nemlig også Drift Mode, hvor du kan slå firehjulstrækket helt fra og sende alle kræfterne til baghjulene.

Sæt køreprogrammet i Race, gearkassen i manuel og slå alle hjælpemidler fra. Med et tryk på begge paler bag rattet sidder du nu pludselig i en 612 hk familiebil med 100% træk på baghjulene uden traction control. 

Et godt råd: Hold dig fra Drift Mode i regnvejr. Eller… Måske skal du bare holde dig helt fra det.

Hvem er konkurrenterne?

Audi's, BMW’s og Mercedes’ performance-afdelinger har i evindelige tider kæmpet om tronen som den bedste køremaskine. AMG E63 S er direkte rival til Audi RS6 og BMW M5.

Hvordan kører den?

Resultatet af det nye firehjulstræk betyder greb, vi endnu ikke har oplevet i en AMG. Især ud af svinget, måske endda med en let udskridning, fungerer AMG’en fantastisk. Men også ind i svinget, hvor en Audi RS6 helst understyrer og fortsætter hen over forhjulene, bider snuden af AMG’en fint med et dejligt tungt styretøj.

Hvornår lanceres den?

AMG lancerer i marts 2017 både E63, der har 571 hk og E63 S med sine vilde 612 hk og 850 nm. Priserne er endnu ikke offentliggjort.

Vi synes…

AMG slår en streg i sandet og markerer standarden for sine rivaler Audi RS6 og BMW M5. AMG E63 er komfortabel og sofistikeret samtidig med at være den mest kræftfulde i klassen. 

Det skal blive yderst interessant at se duellen mellem den nye M5, som er lige på trapperne, og AMG E63. Jeg kan røbe, at BMW skal stå tidligt op for ikke at komme til at stå som taber.

Måske er du interesseret i...