© Lars Møller

Stor tilstrømning af gæster til biludstilling og motocross-show i Herning

Der var motorfest i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen i weekenden, hvor hele 30.736 gæster var til biludstilling og motocross-show

7. februar 2022 af Steen Bachmann

Motorinteresserede i alle aldre valfartede i februars første weekend til MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen, der dannede ramme om en verden af to- og firhjulede oplevelser. Der var således gensyn med brølende motorer, hestekræfter og oktan, efter den traditionsrige motorweekend blev coronaaflyst i 2021.

Derfor var det da også en både glad og lettet arrangør, der søndag kunne gøre status på weekendens begivenheder:

"Efter en svær tid med stor uvished og en nødvendig aflysning i 2021 har det været fantastisk at kunne give små som store motorentusiaster en god oplevelse igen. Stemningen har været helt fantastisk, og vi er både stolte og glade for en velgennemført weekend i både messehallerne og i Jyske Bank Boxen," fortæller Lars Green, indehaver af ASP Event, der arrangerer såvel Motorshow som Yamaha SuperCross & Freestyle Show.

Købelystne gæster begejstrede branchen

Køretøjer i alle afskygninger var rullet ind i MCH Messecenter Herning, og et væld af tempofyldte aktiviteter var på programmet, da 60.000 m2 inden- og udendørs messeområde bød på Motorshow.

For motorcykelbegejstrede var der rig mulighed for at udforske alle de nyeste modeller, store maskiner og vilde designs, og der blev både handlet og inspiceret:

"Udstillingen har været fantastisk godt besøgt, og vores medlemmer har haft en rigtig god messe og oplevet positiv travlhed. Der var stor glæde og tilfredshed at spore, og de besøgende har været både seriøse og meget købelystne. Lige nu er udfordringen i vores branche, at efterspørgslen er større end udbuddet. Alt i alt er vi og vores medlemmer meget tilfredse med messen, som vi helt afgjort gerne vil udstille på igen," fortæller Erik Blacha, der er formand for Motorcykel Importør Foreningen.

Besøgstal

Yamaha SuperCross & Freestyle Show: 11.214

Motorshow: 19.522

Samlet: 30.736

© Lars Møller

4.000 kubikmeter lerjord var kørt ind i Jyske Bank Boxen, der fredag og lørdag aften dannede kulisse om ræs og stunts til Yamaha SuperCross & Freestyle Show. Traditionen tro var tempoet højt og modet stort, da Europas bedste crosskørere dystede om titlen som 'King of Herning', mens de dygtige freestylekørere satte punktum med hårrejsende stunts.

"Såvel show som sport har været på allerhøjeste niveau, og euforien blandt tilskuerne har været tydelig at mærke. Det strømmer ind med positive tilkendegivelser fra publikum, der var med til at skabe en helt fantastisk atmosfære i Jyske Bank Boxen både fredag og lørdag," fortæller arrangør Lars Green.

Den franske forhåndsfavorit Cedric Soubeyras kunne lørdag aften lade sig hædre med den prestigefyldte titel som 'King of Herning' skarpt forfulgt af Calvin Fonvieille og Charles Lefrancois. Et spektakulært punktum for aftenen blev sat højt oppe under taget af Jyske Bank Boxen, hvor publikum kunne se de modige freestylekørere udføre vilde tricks.

Stuntshow i Herning for biltosser i alle aldre

Den officielle pressemeddelse op til 2022-showet:

Der meldes om motorakrobatik i et storstilet show i Jyske Bank Boxen 4. og 5. februar 2022.

Blandt kørerne er lokaltalentet og 'Danmark har talent'-vinderen Alex Porsing, der sørger for verdenspremiere på et nyt, vildt stunt. Også Europas hurtigste kører, franskmanden Cedric Soubeyras, stiller til start, ligesom Mathias Tang, Marcus René Pedersen, Magnus Smith og Kim Sørensen holder parat i startblokken.

Det er 27. gang, at Yamaha SuperCross & Freestyle Show ræser ud over rampen i Jyske Bank Boxen. Selvom der ikke er tale om et jubilæum, har årets show særlig stor betydning for arrangør Lars Green efter 2021-aflysningen:

"Efter den ærgerlige, men nødvendige aflysning sidste år glæder vi os om muligt endnu mere til at byde SuperCross-publikummet velkommen tilbage i Jyske Bank Boxen. Vi har nye, vanvittige tiltag på programmet, som helt sikkert vil få publikum op af sæderne, og vi ser sådan frem til at give motorsportsinteresserede i alle aldre en oplevelse," siger Lars Green, der er indehaver af ASP Event.

© Lars Møller

Motorshow 2022

Den 30.000 kvadratmeter store indendørs udstilling byder på special-, racer-, veteran-, el- og rallybiler, de nyeste motorcykelmodeller og alt i udstyr til motorcykel og bil. 

I og omkring messehallerne og på Landsskuepladsen fyldes yderligere 30.000 kvadratmeter med rally og drifting, ligesom der vil være mulighed for at opleve 'Leoparden' i larmende aktion.

Yamaha SuperCross & Freestyle Show kan opleves i Jyske Bank Boxen 4. og 5. februar, mens Motorshow slår dørene op i MCH Messecenter Herning 4.-6. februar. Billetter kan købes via mch.dk.

Samtidig med supercross-showet afholdes motorcykel- og bilmessen Motorshow 2022, der inviterer indenfor til en verden af motoroplevelser i MCH Messecenter Herning 4.-6. februar. 

"Efter en svær tid med stor uvished glæder vi os over at mærke den massive opbakning fra udstillerne, der tripper for at komme på messe igen og kunne fremvise deres produkter. Vi ser frem til at fylde hallerne med masser af hestekræfter og give motorinteresserede en fuldendt oplevelse, hvor man kan se, røre og prøve alt," siger Lars Green.

© Lars Møller

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...