Nissan Qashqai firmabilen 2020
© A. Hansen

What?! Qashqai er den mest populære firmabil i 2020

Mercedes er stadig til stede på ranglisten over de mest populære firmabiler, men i år skal der krones en ny vinder. Og den er ikke tysk.

29. december 2020 af Frederik Hauschildt

Grønne biler fører

De Danske Bilimportører har nu en liste over de bedst sælgende firmabiler i 2020. Feltet er omvæltet noget fra sidste år, hvor Mercedes C-klasse kunne skubbe Volvo V60 til en andenplads. Nu er Nissan Qashqai på toppen, og Mercedes indtager anden og tredjepladsen med hhv. A-klassen og C-klassen. Efterfølgende ligger både blandt andre VW i stor stil, og det er der en forklaring på:

Grønnere firmabiler er nemlig mere populære end nogensinde, og næsten alle nedenstående biler fås også i en eller anden form for hybridbil i 2020 - pånær Nissan Qashqai, der først kommer som hybrid i 2021. 

Alligevel melder leasingfirmaet LeasePlan en stigning på 272% i solgte hybridbiler, og den grønne trend reflekteres også i listen, der er gået mod mindre biler siden sidste år. Nu findes både Yaris, Polo og 208 på listen over biler, der plejer at være en klasse eller to større.

Forventer endnu flere grønne biler i 2021

LeasePlan regner også med endnu flere grønne biler i 2021. Det skyldes regeringens nye afgiftsændringer der, på trods af en del gråzone-tilfælde, favoriserer plug-in hybrider og billigere elbiler. Nissan lancerer også den helt nye generation af Qashqai næste år. 

Vi venter spændt på at se, om den kan efterleve salgssuccessen fra dens forgænger.

Qashqai, den gode 'deal'

Nissans Qashqai er efterhånden en ældre bil. Den er først lanceret i 2013, og siden faceliftet, og holdt opdateret med udstyr og motorer. Når danske ansatte så skal sætte kryds ved en firmabil, og kan vælge mellem en lavtudstyret Mercedes eller en veludstyret Nissan, så er vi åbenbart tilbøjelige til at favorisere udstyr.

Da vi i 2018 kørte Qashqai til stortest, var vi ikke imponeret over bilens køreegenskaber. Alligevel gør bilen sit, for at imponere med både udformning og udstyr. Frederik T. Frey beskriver det i artiklen:

"Konklusionen er, at Qashqai er en fin løsning, hvis den alene betragtes som transportmiddel. Priserne er gode, udstyr er der masser af, og SUV-stilen med store skærmkanter og krom er på plads." 

Siden da har vi kørt den igen i 2019, hvor titlen siger det hele: Nissan Qashqai virker gammeldags

Top 20 Mest Solgte Firmabiler i 2020

 1. Nissan Qashqai
 2. Mercedes A-Klasse
 3. Mercedes C-Klasse
 4. BMW 3-serie
 5. VW Passat
 6. VW Golf
 7. Pegueot 208
 8. Toyota Yaris
 9. VW Polo
 10. Skoda Octavia
 11. Mercedes E-Klasse
 12. VW Touran
 13. VW Up!
 14. Volvo V60
 15. Skoda Fabia
 16. Renault Clio
 17. VW Tiguan
 18. Audi A4
 19. Ford Kuga
 20. VW T-Roc

Kilde: De Danske Bilimportører

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...