Klaus Parking
© Klaus Parking

WHAT?! Her koster en p-plads over 4 millioner kroner!

Hvor meget er du villig til at betale for at slippe for at lede efter en parkeringsplads?

4. december 2022 af Gustav Reeh Persson

Parkering er ekslusivt

Klager du også over manglen på parkeringspladser i byerne? I New York skal alting jo være større, bedre, dyrere og det gælder også parkeringspladserne. Under to eksklusive lejlighedskomplekser, hvor lejlighederne kan koste over 100 mio. kr. på Manhattan, kan du tilkøbe parkeringspladser til den vanvittige pris af 4,25 mio. kr.

Der skriver CNBC.

Parkeringspladserne er for den pris automatiserede og pladsbesparende. Det eneste, du skal gøre, er at parkere din bil på en platform, der minder om en vaskehal, og så forsvinder den selv ned i jorden på en plads. Du får bilen igen ved at vælge den på en slikautomat og opstigningen tager ifølge CNBC 2 min.  

Klaus Parking

Her ses et Klaus Parkings løsninger der er automatiseret parkering med mange pladser på lille plads. 

© Klaus Parking

Heller ikke billig at etablere

Under en af disse lejlighedskomplekser i New York er der 24 pladser. Systemet sparer pladsen ved at parkere bilerne ovenpå hinanden og ved at gøre kørselsbaner unødvendige. Firmaet bag hedder Klaus Parking, og de sælger parkeringssystemet for omkring 400.000 kr. pr. parkeringsplads, der skal bruges. 

Udover den store anlæggelsesomkostning, koster vedligeholdelsen 1.000 kr. om måneden pr. parkeringsplads. CNBC rapporterer, at priserne for at købe rettigheden til en af pladserne er mellem 2,1 milloner og 4,2 milloner kroner!

Tænk lige over det, næste gang du klager over priserne for parkering i København.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...