Ny VW Touareg

VW’s store luksus-SUV er lige om hjørnet

Store luksuriøse SUV'er er kommet på mode igen – og nu er VW meget snart klar med tredje generation af Touareg, som får dansk premiere allerede i år

12. februar 2018 af Mathias Brandt

Tilbage i starten af 2000, da SUV-feberen første gang tog danskerne med storm og alle skulle have en Porsche Cayenne eller VW Touareg på guleplader, gik det godt for VW’s store SUV. Derefter kom finanskrisen og folk der bare drømte om at købe en stor SUV, blev slået ned af janteloven og købte en VW Tiguan i stedet for. 

Det svigtende salg sendte Touareg ud af det danske modelprogram og den danske importør markedsførte den ikke. Nu er tiderne heldigvis skiftet, og du kan igen godt tillade dig at køre en stor SUV, hvilket nok også kan være noget af grunden til, at VW igen lancerer en Touareg på det danske marked – allerede i slutningen af 2018. 

Den nye og tredje generation af VW Touareg baseres på samme platform, som resten af koncernes SUV’er, som tæller Porsche Cayenne, Audi Q7 og Bentley Bentayga. Den markerer VW’s største modeloffensiv nogensinde – med flere nye modeller på tegnebrættet. Verdenspremieren på den nye Touareg vil finde sted i Kina, som er det hurtigst voksende SUV-marked i verdenen og Volkswagens største individuelle marked.

Den nye Touareg er designet af Volkswagens designchef Klaus Bischoff og hans team. Deres mål har været at give Touareg en stærk fremtoning. Præcis som sine søstermodeller kommer den nye Touareg med en række assistentsystemer der sikrer, at Touareg leverer maksimal sikkerhed og kørekomfort. 

Som vi kender det fra Audi SQ7 og Porsche Cayenne Turbo, kommer den nye Touareg også til at kunne fås med luftaffjedring, firehjulsstyring og aktive krængningsstabilisatorer, som sikrer en sikker og dynamisk køreoplevelse.

Touareg har med de to første generationer demonstreret en kombination af motorkraft, luksus, kørekomfort og offroadegenskaber. Den har også skrevet sig ind i motorsportshistorien ved at vinde Dakar Rallyet tre gange i træk fra 2009 til 2011.

Volkswagen præsenterer den nye Touareg d. 23. marts i Beijing, og den forventes introduceret i Danmark i 2. halvår af 2018. 

første generation af VW Touareg
Første generation af VW Touareg
Anden generation af VW Touareg
Anden generation af VW Touareg
VW Touareg Dakar Rallybil
VW Touareg Dakar Rallybil

Måske er du interesseret i...