VW Golf R Touch betjenes med fagter

Volkswagen viser konceptudgave af Golf på den store CES-messe med ny måde at betjene bilen på

8. januar 2015 af Bil Magasinet

Volkswagen viser konceptbilen Golf R Touch, hvis instrumenter udelukkende betjenes via førerens håndbevægelser. Den nye teknologi gør det muligt at styre bilens display og øvrige funktioner uden rent fysisk at berøre en skærm eller en knap.

For eksempel vil en glidende bevægelse mod bilens forrude få soltaget til at lukke sig, og en lignende bevægelse i den modsatte retning vil få det til at åbne sig. Ligeledes fungerer bilens sædejustering, udelukkende via gestik. Altsammen teknologi, der får menneske og maskine til at fungere mere og mere som en interaktiv enhed.

Bilen foreslår selv at køre en omvej
Golf R Touch viser også et nyt system, der kommer i mærkets biler i løbet af 2015. Connected Golf er VW's bud på en netværksforbunden bil. Det understøtter og er kompatibelt med tusindvis af apps, smartphones, tablets og smartwatches, og hjælper førereren via sit navigationsanlæg - også uden at være aktiveret af bilens fører. Det gælder for eksempel de oftest benyttede ruter, hvor systemet vil gå ind og advare, hvis der er kø, ulykker eller vejarbejde på ruten. Det foreslår så alternative ruter.

Læs også: Test af VW Golf

Ny parkeringsassistent

På CES-messen in Las Vegas præsenterer Volkswagen også seneste parkeringsassistent under navnet „Trained Parking“. Bilen skanner den vej, du oftest bruger, når du parkerer din bil, lagrer den og udfører fremadrettet parkeringen delvist automatisk. Volkswagen regner med, at man inden længe også vil kunne udføre denne øvelse via fjernbetjening: det vil sige, at bilens fører på vej mod den kendte parkeringsplads, kan stige ud af bilen. Bilen vil så at sige parkere sig selv, overvåget enten via en smartphone eller en fjernbetjening.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.