Vinfast e36 VF e36 SUV selvkørende elbil front side skrå
VinFast VF e36

bliver mærkets største elbil, der kommer i varianter med op til syv sæder.

© VinFast

Tilbud fra nyt bilmærke: Køb en elbil og få batteriet via leasing

Det vietnamesiske bilmærke VinFast er klar til lancering i Europa med en ny leasingmodel på batterier

6. maj 2021 af Frederik Hauschildt

Vil lease dine batterier til dig

VinFast er den eneste personbilsfabrikant fra Vietnam, og på trods af landets mangelfulde infrastruktur specialiserer mærket sig i dag i eldrift. Da vi først mødte VinFast, var det til en fremvisning af to biler ved Paris Motor Show i 2018. Dengang havde bilerne benzinmotorer, og var baseret på tidligere generation af BMW-platforme.

Nu markerer mærket sig med planer om tre nye elbilers introduktion i Europa og USA, samt en ny model for ejerskab af bilen. Planen går ud på, at du kun leaser bilens batteripakke, så du ikke hæfter for denne, når ladekapaciteten falder til et ubrugeligt niveau i fremtiden. 

Det gør bilen billigere i indkøb, idet batteriet typisk er den dyreste del på elbiler. 

Leasingprisen på batteriet vil ifølge VinFast være baseret på det gennemsnitlige benzinforbrug forbundet med en forbrændingsbaseret bil i samme klasse.

Vinfast VF e35 SUV selvkørende elbil front side skrå
VinFast VF e35

bliver mærkets næststørste bil. Størrelsen vil matche BMW iX3 og Mustang Mach-e.

© VinFast

For- eller firehjulstræk med op til 402 hk

VinFast har planlagt at lancere i alt tre modeller på det europæiske marked i løbet af de kommende to år: VF e36, VF e35 og VF e34, der hver især udfylder tre forskellige SUV-segmenter. 

Den største af de tre har 408 hk fra to elmotorer. Det batteri, du i dette tilfælde leaser, er på 106 kWh, og VinFast regner med at det holder op til 550 km pr. opladning.

VF e35 kan erhverves med samme drivline, eller en med én elmotor på forakslen. Systemydelsen er her 204 hk, og batterikapaciteten 90 kWh. Det rækker ifølge VinFast op til 500 km. 

VF e34 kommer kun med forhjulstræk, 150 hk og et batteri på 42 kWh, som VinFast lover kan nå cirka 483 km pr. opladning.

Vinfast VF e34 SUV selvkørende elbil front side skrå
VF e34

bliver den mindste af de tre biler. VinFast vil levere e34'ere til kunder i Vietnam til november.

© VinFast

VinFast lover gadgets

Ifølge VinFast's hjemmeside vil deres biler blive udstyret med moderne teknik. Ubekræftet af deres hjemmeside er de 14 kameraer og de 19 øvrige sensorer, der skal bruges til automatisk parkering og selvkørende evner op til Level 3.

Også sikkerhed lader til at være et fokus for VinFast, der har sikret fem stjerner i den asiatiske NCAP-test, ASEAN NCAP, til de to BMW-baserede modeller, der blev fremvist i 2018.

VinFast vil begynde leveringen af VinFast-biler i Europa allerede i juni 2022, efter bestillinger fra november 2021. Der findes endnu ikke priser på eksportmodellerne.

Læs også: Guide til leasing af bil.

VinFast White interior hvidt interiør skærm screen touchskærm
© VinFast

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...