Mini Vision Urbanaut 2020 2021 2022
© Mini

Vildt forslag: Fremtidens Mini skal være en selvkørende lounge

Alle kender vendingen "Du kan bo i en bil, men du kan ikke køre et hus." Det tager Mini bogstaveligt med Mini Vision Urbanaut

21. november 2020 af Frederik Hauschildt

Et nyt syn på rum i biler

I næsten alle biler på vejen i dag kigger man med samme paradigme på rummet, der skabes på indersiden af karossen. Der er altid mindst to forudmonterede sæder, og dørene er næsten altid placeret med udgangspunkt i brugen af sæderne.

Nogle biler bryder normen, men der skal typisk et yderligere formål til. I autocampere kan man for eksempel ofte vende den forreste sæderække, men udgangspunktet er altid den klassiske bilkabine.

Mini vender med deres Urbanaut bunden i vejret på det: Med fire sæder i fire forskellige udformninger og formål skaber bilen et lounge-agtigt rum på indersiden af karossen, der hovedsageligt er skabt af glas.

Mini Vision Urbanaut 2020 2021 2022

Mini forestiller sig, hvordan kabinen kan bruges som lounge

© Mini

Forskellige køreindstillinger - Kun én, der kører

Bilen, hvis den ellers kan defineres sådan, er udstyret med forskellige 'modes' eller køreindstillinger, præcis ligesom mange andre biler før den. Men i stedet for at styre undervogn, gearkasse og styretøj, så styrer de tre modes interiørets position og stemning. De tre indstillinger hedder henholdsvis Chill, Vibe og Wanderlust.

Hvor Chill og Vibe er opsat til at nyde bilens indre rum ved komplet stilstand, forsætter køreindstillingen Wanderlust at bilen skal i bevægelse: I denne indstilling forvandles kanten af den forreste sofa til et instrumentbord, hvor information om rejsen vises. Blandt andet ting som lokale højdepunkter, touristmål og kort med rute vises på den nyfundne skærm. Bilen vil automatisk følge ruten.

Mini Vision Urbanaut 2020 2021 2022


© Mini

Ja, du kan også selv køre Mini

Hvis Wanderlust hev fat i en depressiv nerve med den automatiske kørsel, så frygt ej: Mini kan også styres manuelt. Trykker du på Mini-logoet på instrumentbordet, udfolder sig et konventionelt set af instrumenter, hvorved bilen kan betjenes.

Der er dog ikke meldt specielt meget om det, der hiver lounge'n frem ad vejen: Elmotorer er både bekræftede og logiske, med BMW's seneste udviklinger, herunder BMW iX. Hvor meget disse motorer kommer til at yde, eller hvor længe de kan yde det ad gangen, står endnu som et spørgsmålstegn i spec-listen.

Se billederne af Minis interessante forslag nedenfor:

Mini Vision Urbanaut 2020 2021 2022

Mini Vision Urbanaut holder den sædvanlige størrelse fra Mini Cooper-serien.

© Mini
Mini Vision Urbanaut 2020 2021 2022
© Mini
Mini Vision Urbanaut 2020 2021 2022

Pladsen indvendigt er til gengæld forstørret gevaldigt.

© Mini

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...