Vidste du? Volkswagen har sin egen pølsefabrik

Fun fact: VW producerer hvert år flere pølser end biler. Produktionen foregår på mærkets egen fabrik, som ligger i Wolfsburg. Vil du vide mere, eller kan du bare godt li' currywurst, så læs med hér!

27. september 2021 af Anders Richter og Patrick Boje Jensen

En "199 398 500 A" med hår på brystet og åkander, tak!

Hvis du nogensinde skulle befinde dig på et VW-værksted og gerne vil give reservedelsekspedienten lidt at grine af, så skal du bare bede om at bestille reservedelen med følgende nummer: 199 398 500 A.

Gør du det, får du hverken et hjulleje eller en liter motorolie. I stedet for du en vakuumpakke med en stribe currywurstpølser i. Jep, vi ved godt det lyder mærkeligt, men VW har faktisk sin helt egen pølsefabrik i Wolfsburg, og faktisk producerer de flere pølser end biler. 

Historien bag VW-pølsen

Volkswagen Currywurst er sit eget brand indenfor pølseindustrien. Pølserne er siden 1973 blevet fabrikeret på en lille fabrik i Wolfsburg, og de bliver solgt i udvalgte supermarkeder, på enkelte fodbold-stadions og ikke mindst på VW's seks tyske fabrikker, hvor de kan købes i kantinen. Oprindeligt var tanken, at det ville være billigere at producere pølserne til VW's kantine selv end at købe dem ude i byen. I starten ejede VW endda også sin egen svinefarm, som leverede kødet. I dag køber de i stedet kødet fra forskellige lokale landmænd.

VW pølsen er den mest producerede VW "reservedel", og i 2018 blev der lavet 6,81 mio. pølser. Så VW laver altså flere skinkelyn, end de producerer biler. 

Er du interesseret i flere skøre bilhistorier, så husk at bestille et abonnement på Bil Magasinet. På den måde får du de fedeste bilartikler direkte hjem i postkassen hver måned!

Da Grand Tour-værten Richard Hammond besøgte VW-fabrikken i Wolfsburg under optagelserne til programmet "Richard Hammond's Big", fik han en rundvisning på pølsefabrikken. Det kan du se her:

5 facts omkring VW's pølser

  1. VW laver faktisk også en VW-ketchup, der passer til, partnummer "199 398 500 B".
  2. Pølserne kan fås i to størrelser: 13 cm og 25 cm. Den største vejer 170 gram.
  3. På pølseskindet er printet "Volkswagen Original Teil", så du er sidder på, at du sidder med en VW pølse i hånden...
  4. Pølserne bliver røget i 100 minutter over bøgetræ ved en temperatur på 176 grader.
  5. Fabrikken har siden 2010 lavet en vegansk variant af pølsen.

Dette er en opdateret udgave af en ældre artikel.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...