© Fiat

Video og billeder: 2012 Fiat Panda

Afløseren til en af redaktionens favoritter blandt de billigste biler er afsløret

30. august 2011 af Bil Magasinet

På biludstillingen i Frankfurt viser Fiat den længe ventede nye Panda. Den skal fortsætte succesen fra forgængerne, der har solgt mere end 6,5 millioner eksemplarer, og som især for den nuværende generations vedkommende har været stærkt medvirkende til at redde Fiat-koncernen fra fallit.

Den første Panda blev introduceret for 31 år siden, og 2012-modellen er ny fra ende til anden.

© bilmagasinet.dk

Modellens pointe er kompakte ydre mål og stor rummelighed, hvilket opnås med en firkantet form. Dog er Panda vokset et par centimeter for at give bedre plads i kabinen og mere kapacitet i bagagerummet. Længden er 365 cm, bredden 164 cm og højden 155 cm, og bagagerummet har plads til 225 liter.

Motorerne bliver blandt andet den 85-hestes TwinAir-turbomotor, der har vundet titlen som International Engine of the Year 2011. I den nye Panda kommer motoren for første gang også i 65-hestes udgave uden turbo. Derudover fås en 75-hestes turbodiesel samt den nuværende 1,2-liters benziner med 69 hk.

© bilmagasinet.dk

© bilmagasinet.dk

Inspireret af første generations Panda
Modellen fås i tre udstyrsvarianter og 10 farver. Ekstraudstyr omfatter klimaanlæg, alufælge og multimediasystemet Blue & Me TomTom LIVE, der kombinerer Fiats patenterede infotainment system Blue & Me med et TomTom navigationssystem. Interiøret er inspireret af den første generation af Fiat Panda, som blandt andet var kendt for sin store hylde i instrumentbordet.

I løbet af 2012 vil der kunne fås et nyt bremsesystem i Panda. Systemet fungerer ved hjælp af en radar og vil, ved hastigheder under 30 km/t, være i stand til at opdage forhindringer tæt på bilen, advare føreren og i sidste ende være i stand til at stoppe bilen automatisk, hvis ikke føreren bremser bilen selv.

Den nye Panda forventes til Danmark til april 2012.

© bilmagasinet.dk

Måske er du interesseret i...