Viceborgmester irettesatte borgergruppe mod motorsportscenter

Ny lokalplan for Motorsport Center Fyn's færdige bane vedtaget i Odense byråd, hvor modstanderne fik en løftet pegefinger

29. september 2022 af Mikkel Thomsager

Efter en årelang kamp, fik det færdige Motorsport Center Fyn onsdag aften Odense byråds godkendelse. 

Faktisk var det et næsten enigt byråd, der godkendte en ny lokalplan, som lovliggør banen, der har stået færdig og klar til brug siden 2020. Det skriver Fyens Stifttidende i sit i øvrigt underholdende referat fra mødet.

På mødet var en gruppe af støtter for Motorsport Center Fyn mødt op, og de brød ud i spontane klapsalver, da lokalplanen var vedtaget, hvilket fik borgmesteren til venligt at påpege, at den slags ytringer ikke er tilladt ved byrådsmøder.

Inden da have de ihærdige klagere, som angiveligt ikke var mødt op i byrådssalen, dog også fået en formaning af viceborgmester Andreas Møller (løsgænger), som, ifølge ovennævnte referat, havde læst en udtalelse om, at modstanderne mest af alt finder noget at klage over for at få ret overfor kommunen.

"Brug kræfterne på at gøre noget positivt for lokalsamfundet i stedet", lød opfordringen fra Andreas Møller, som ikke lagde skjule på, at han fandt forløbet alt for langstrakt.

"Andre steder ville man kalde det her for en dårlig film. At en vandsalamander kan få så store økonomiske og menneskelige konsekvenser, sagde Andreas Møller.

Ikke alle naboer er imod

Nogle naboer, der bor tæt på banen, har gjort os opmærksom på, at de ikke har udtrykt utilfredshed med Motorsport Center Fyn, og de ikke er blandt de borger, der har forsøgt at bremse centret, også efter det er åbnet. 

Efter Bil Magasinet artikel, der refererer til en borgergruppes forsøg på at bremse godkendelse af den færdige bane, har nogle af reaktionerne gjort andre naboer utrygge. Bil Magasinet opfordrer til, at man holder sig til sagen og i øvrigt skriver med fornuft og respekt, når man kommenterer på artikler. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...