Garia Mercedes golfbil biludstilling Geneve
© A. Hansen

Viborg skal bygge 1.250 el- og golfbiler i 2018

Dansk golfbilproducent har fået strøm til produktion af elbiler til nærtransport og golfbaner

18. marts 2018 af Mikkel Tholmsager
Garia Mercedes luksus golfbil biludstilling Geneve
© A. Hansen

Viborg skal bygge 1.250 golfbiler i 2018

Dansk golfbilproducent har fået strøm til produktion af elbiler til nærtransport og golfbaner

Mens Zenvo endnu kun har produceret færre end 20 biler, så går det anderledes godt for dansk bilproduktion i Viborg, hvor Garia og JP Group forventer at producere mindst 1.250 nye el- og golfbiler i 2018, og efter en langsom og hård fødsel forventer Garia at give overskud i 2018.

Garis Utility, elbil nærtransport

Post Nord har bestilt 400 Garia Utility til levering i 2018

© Garia

400 Garia Utility til Post Nord 

i 2017 fik Garia en kontrakt med Post Nord om levering af 400 Garia Utility, som er en lad-version af Garis golfbil. Hertil kommer salg af samme model i ca. 150 eksemplarer til andre kunder. De restenrede knap 700 enheder er golfbiler til stort set hele verden, herunder ikke mindst USA.

På biludstillingen i Genève, der åbnede i sidste uge, præsenterede Garia så en ny luksus golfbil, udviklet i samarbejde med Mercedes. Den var oprindeligt resultatet af en design-konkurrence, som blev starten på et samarbejde. I efteråret 2017 ønskede Mercedes imidlertid ikke at gå videre med projektet.

Efterfølgende har Garia fået alle rettigheder til modellen, som er bygget med kulfiberdele produceret af den tyske producent Mansory, som har indgået et samarbejde med Garia om bilen. Mansory har et større program af kendte luksusbiler ombygget i vild stil.

Garia golfbil Kongens Nytorv luksus golfbil

Den oprindelige Garia golfbil er stadig det største aktiv for den jyske bilproduktion

© A. Hansen

Garia Mercedes til 436.000 kr.

Mercedes-golfbilen bliver da heller ikke biler. Udsalgsprisen er 59.000 euro, ca. 436.000 kr. uden afgifter, hvorfor Garia også er meget forsigtige med salgsforventningerne. I 2018 bliver det formentlig kun til 25 eksemplarer, der også skal samlet i Viborg.

Garia beskæftiger i dag ca. 60 heraf ca. 40 i produktionen hos JP Group i Viborg, og otte i en den amerikanske salgsorganisation. Hovedkontoret ligger i Greve syd for Kønbeahvn, hvor der er 15 ansatte.  

Garia Mercedes golfbil biludstilling Geneve Anders Lynge

Anders Lynge er designer og grundlægger af Garia præsenterede sin nye Mercedes luksusgolfbil på biludstillingen i Genève

© A. Hansen

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.