Verdenskendt støvsugerproducent skal lave elbiler

Når man siger ’Dyson’ tænker de fleste nok en støvsuger, men det kommer til at ændre sig i fremtiden. De har i hvert fald snart klar med deres første elbil

23. oktober 2018 af Mathias Brandt


Da Dyson-støvsugeren kom på markedet, var det den første poseløse støvsuger. Manden bag succesen hedder James Dyson, og han er blevet særdeles velhavende på den konto.

Selvom fødselsattesten afslører, at han er 71 år gammel, stopper hans visioner ikke ved støvsugeren.

Nu meddeler Dyson, at de i stigende grad vil fokusere på produktion og udvikling af elbiler. Og det er ikke bare et kreativt marketingsstunt. Den britiske støvsugerproducent har investeret knap 17 milliarder danske kroner i udviklingen, og har, i al hemmelig, haft en stor gruppe ingeniører til at udvikle en elbil de seneste to et halvt år.

Nu sidder du måske og tænker: Hvorfor kaster en støvsugerproducent sig ud i elbilsproduktion?

Svaret skal findes i Dyson's eksisterende produktion. De er nemlig eksperter i at udvikle elmotorer og batterier til deres støvsugere, som er teknologi, der nemt kan viderudvikles til elbiler. Det skyldes selvfølgelig også den visionære opfinder James Dyson.

Skal produceres i Asien

Det ville være nærliggende at tro, at produktionen skulle foregå i England, men det bliver ikke tilfældet. Produktionen af den nye elbil kommer til at foregå i Singapore. Det er der flere grunde til.

Ifølge Dyson's administerende direktør, Jim Rowan, var beslutningen om, hvor de skulle producere bilen, kompleks. Men på baggrund at leverandører, adgang til markedet og ikke mindst adgang til kvalificeret arbejdskraft, valgte Dyson Singapore.

I dag har Dyson allerede 1.100 medarbejdere i Singapore, det er specialiseret i at bygge elmotorer. De er allerede gået i gang med at bygge en ny fabrik i to etager, hvor elbilsproduktionen skal foregå. Dyson forventer at have den første elbil på markedet allerede i 2021.

De har desværre ikke vist nogen billeder af den nye bil endnu. Vi glæder os til de kommer. 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.