Værkstedskæder går sammen

Kun to år efter at de var modstandere med trusler om boykot og kritik fra Konkurrencestyrelsen, går to af de største spillere på markedet for reparation af biler sammen

29. marts 2016 af Bil Magasinet
149 værksteder hos Mekonomen bliver nu tilknyttet den digitale værkstedsportal autobutler.dk. Det betyder, at portalen vokser fra 700 bilværksteder til over 800 fordelt i hele landet. Samarbejdet er en konsekvens af en udvikling, hvor flere og flere bilejere dropper det dyre mærkeværksted og i stedet søger mod nettet når bilen skal serviceres eller til reparation.
 
Det sker blot to år efter at Konkurrencemyndighederne udtalte skarp kritik af Mekonomen og en række andre aktører, for at forsøge at boykotte den digitale værkstedsportal, der hjælper bilejerne med at få tilbud fra flere bilværksteder.
 
"Mekonomen er et af de stærkeste brands i branchen, og har et landsdækkende netværk af værksteder som kvalitetskontrolleres. Vi forventer derfor at samarbejdet sender endnu flere biler på værksted via nettet", forklarer adm. dir. Christian Legêne fra autobutler.dk.
 
Hos Mekonomen Danmark kommenterer adm. dir. Christer Blohm:
"Værkstedsportalen autobutler.dk er gået forrest i en digitalisering af branchen og vi forventer derfor at vi med samarbejdet tilfører vores værksteder konkret merværdi i forhold til flere nye kunder og øget omsætning."
Autobutler.dk formidler online tilbud på værkstedsbesøg. 
 
"Flere og flere danskere ønsker at bestille tid på værkstedet uden for normal åbningstid. Det er derfor en vigtig milepæl at en af de største danske kædesammenslutninger nu går sammen med os om at give danskerne digital adgang til bilværkstedet", siger Legêne.

Han ser aftalen som et første skridt i retning af at få alle værkstedskæder og grossister med på den digitale platform - så man bruger nettet som en samlet indgang til bilreparationer.
 
FAKTA
 
Mekonomens 149 værksteder kan nu byde på kunder via værkstedsportalen autobutler.dk. Samtidig får alle værksteder på autobutler.dk adgang til Mekonomens reservedelskatalog.

Lidt over hver anden familie i Danmark ejer en bil, og må jævnligt sende den på værksted. Enten til serviceeftersyn eller for at få repareret og udskiftet dele på bilen. Ifølge Forbrugerstyrelsen foretager landets cirka 5.600 værksteder årligt 3,6 millioner reparationer på bilerne.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...