Udsigt til rekordstor besparelse på benzin i Tyskland

I Danmark betyder højere brændstofpriser, at vi kører mindre. I Tyskland sætter de afgiften ned, for at redde sommerferien. Prisforskellen i forhold til Danmark kan bliver op til 4 kr. pr. liter

31. maj 2022 af Mikkel Thomsager

Benzin-hjælp på vej til tyskerne

I Danmark betyder rekordhøje brændstofpriser at flere danskere sparer på bilturerne.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 1.279 bilister, kører 33 pct. mindre på grund af de stigende brændstofpriser. Det er en klar stigning sammenlignet med i februar, hvor Applus bilsyn gennemførte en lignende undersøgelse. Dengang lød samme tal på 18 procent af de adspurgte.

Regeringen har lanceret hjælpepakker til opvarmning, men der er ikke udsigt til hjælp, når det gælder benzin-priserne. 

Det er der til gengæld i Tyskland, hvor det tyske stat har besluttet at reducere afgiften på benzin, og det i en sådan grad, at forskellen kan blive op til 4 kr. pr. liter i forhold til i Danmark.

Se her, hvordan de danske benzinpriser bliver udregnet.

Hidtil største forskel i prisen

For at redde tyskernes sommerferie har den tyske stat besluttet at reducere afgiften med 35 cent (2,6 kr.) pr. liter på benzin og 17 cent (1,25 kr.) på diesel. Nedsættelsen gælder i tre måneder fra 1. juni til 31 august.

Ifølge Drivkraft Danmark, der er brancheorganisation for blandt andre danske olieselskaber, vil det hen over sommeren medføre en prisforskel i forhold til de danske priser på op til fire kr. pr. liter, og det vil give en markant stigning i grænsehandel.

"Så store prisforskelle har vi aldrig oplevet før, og vi får lige nu rigtig mange henvendelser om de stigende brændstofpriser og om afgiftslettelserne i Tyskland. De store prisforskelle mellem Danmark og vores naboer må forventes at få stor betydning for grænsehandlen af benzin og diesel, men også dagligvarer mm. vil blive berørt. Den store udfordring må regeringen naturligvis forholde sig til", udtaler Jacob Stahl Otte, der er direktør i Drivkraft Danmark, i en pressemeddelelse.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...