Kia EV6 ved ladestander IONITY

Hurra - det lykkedes at få hul igennem til Ionity-laderen, så vi kan få strøm på Kia'en.

© Søren Juul

Udsigt til ladekaos ved de danske motorveje i julen

Juletrafikken bliver en udfordring for elbilister, som skal på tværs af landet, og som derfor vil benytte lynladere i stor stil. Der bliver kø!

17. december 2021 af Mikkel Thomsager
ladestander IONITY
© Søren Juul

Julen skaber stor trafik på tværs af Danmark. FDM advarer mod, at der bliver kø ved lynladerne, og opfordrer til, at man planlægger sin juletur i elbilen, så man undgår lynladere.

Ifølge FDM opfordrer  både brancheorganisationen Dansk e-Mobilitet og den store ladeoperatør Clever til, at elbilister helt undgår de populære lynladestationer ved Fredericia, Nyborg og Korsør op til jul, eller at man vælger at køre på tidspunkt hvor der er færre bilister på vejene:

”Der er i år blevet solgt mange nye elbiler, men ladeinfrastrukturen er langtfra fulgt med. Det mærker man især langs motorvejene, hvor de nye lynladestationer endnu ikke er på plads. De kommer forhåbentlig fra næste år og frem. Derfor venter vi, at der i år vil være ekstra meget pres på og ventetid ved de eksisterende lynladere i dagene omkring jul. Det er ikke optimalt, men desværre en realitet,” siger chefkonsulent i FDM, Ilyas Dogru

Bil Magasinet har testet masser af elbiler i 2021, og vi er noget forundrede over hvor ofte, lynladerne er ude af drift. En stabil drift må være første prioritet for elleverandører som Ionity i 2022.

© Søren Juul

Gratis ladning på Circle K

Leder man efter lademulighed på turen, er benzintankstationerne fra Circle K særligt interessante. På mange af dem kan man nemlig også lade sin bil, og det er gratis året ud.

1. december åbnede Circle K lynladestandere (150 kWh) på yderligere syv stationer i Danmark, så der nu er mulighed for at tanke el fra i alt 34 ladepunkter på 12 Circle K stationer rundt om i landet, og det er altså gratis i hvert fald året ud.

Opfordrer til selvjustits

Ifølge Dansk e-Mobilitet er politiet underrettet om, at der efter alt at dømme vil opstå kø ved en række centrale ladestationer på de mest travle juledage, og fra FDM opfordrer man til selvjustits ved lynladerne..

”Skal man ind at lade, opfordrer vi også til, at man kun lader, så man kan nå frem. For de fleste vil det sige, at de sagtens kan nøjes med at lade op til 60-80 procent. Så går det ikke bare hurtigere, men andre kan også komme hurtigere til og dermed komme hjem til jul.”, siger siger Ilyas Dogru.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...