© Campen

Uden minimumspris: VILD bilsamling fra dansk museum kommer på auktion

Nu skal samtlige biler fra et gammelt bilmuseum på Falster bortauktioneres. Samlingen har stået uberørt hen, siden museet lukkede, og bilerne udbydes UDEN minimumspris.

28. september 2022 af Emil Winter

Historisk museum bortsælger resterne

I perioden mellem 1993 og 2011 var museet Marielyst Sportscars en velrenommeret turistattraktion på Falster. Museumsejeren, Per Mikkelsen, havde samlet mere end 75 biler, turister kunne nyde synet af. Den private samling, der senere udgjorde fundamentet for Marielyst Sportscars, talte alt fra luksuriøse Jaguar’er til franske landbrugskøretøjer fra Citroën.

Inden Per Mikkelsen erhvervede sig en MGA fra 1958, havde han kun ejet en praktisk folkevogn. Men da først Mikkelsen fik blod på tanden og smag for sportsvogne, tog samlingens udvikling fart, hvilket også afspejles i samlingens størrelse - og karakter ikke mindst. 

Museets storhedstid er desværre slut. Museet lukkede for 11 år siden, og bilerne har sidenhen stået uberørt hen. Derfor har museumsejerens enke, Marna Mikkelsen, nu besluttet, at hele samlingen skal bortauktioneres, og det kommer til at foregå gennem Campen Auktioner. 

Majestætisk kat fra de britiske øer

Kronjuvelen i samlingen - og den bil, der forventes at blive auktionens dyreste - er en 12-cylindret Jaguar E-type fra 1972. Eksemplaret er fra tredje generation af den britiske roadster, der kombinerer sportslig elegance, imponerende ydeevne og et aerodynamisk karrosseri, der var inspireret af Jaguar’s racerbil med modelnavnet 'D-type'. Umiddelbart ser det ud til, at bilen står i forrygende stand, og er klar til at kunne køre hjem direkte fra auktionen.

I skrivende stund er der budt 301.000 kr på Jaguar’en. 

Fransk pløjemarkskomfort fra fabrikken

Samlingen rummer også en Citroën 2CV, der står noget så sjældent som fabriksny - 2CV’en udgik fra produktion helt tilbage i 1990, så det er ikke hverdagskost at se et eksemplar med 136 km på tælleren! 

Den franske sardindåse udsprang af André Citroën’s vision om at skabe en bil til de franske bønder, der kunne bruges på marken, såvel som når de skulle i kirke. Deraf kommer bilens - for tiden - glimrende komfort (En velkendt test, man udsatte 2CV’en for, var, at den skulle køre over en pløjemark med en bakke æg uden at smadre æggene).

Denne bil ser også ud til at blive eftertragtet, og på nuværende tidspunkt er der budt 60.000 kr. 

Engelsk picnic-racer

Morgan Motor Company producerer fortsat Morgan Plus Four i en moderniseret udgave, men vi skal langt tilbage i tiden, for at finde oprindelsen af Morgan’s Plus Four-serie. Eksempelvis er denne 2-sæders cabriolet er af modelårgang 1968 og står i sin oprindelige jadegrønne kulør.

Morgan’s firehjulede biler er kendt for deres alsidighed. De har nemlig været brugt til alt fra racerløb til søndagspicnic'er. Dette eksemplar er dog nok bedst egnet til sidstnævnte.

Hvis du har drømme om at køre på picnic i denne Morgan Plus Four, kan det godt gå hen og blive dyrt. Indtil videre er der nemlig budt 75.000 kr på dette eksemplar. 

Sidste frist er 9. oktober

Foruden de omtalte biler auktioneres 75 finurlige, sjældne og blikfangende ældre biler, der er garant for at pynte i den private samlingen eller vende hoveder på gaden. Det samlede auktionskatalog kan ses her.

Auktionen styres af Campen Auktioner og afvikles som en onlineauktion. Auktionen er allerede i gang og løber frem til 9. oktober. Da der er tale om et absolut bortsalg, vil samtlige biler i samlingen blive udbudt uden mindstepris, hvilket betyder, at der er lagt op til, at man kan løbe afsted med en yderst fordelagtig handel. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...