Suzuki Samurai sort jimny forfra
© Biltorvet.dk // nmcbiler.dk

Ud i solen til billige penge: 3 åbne biler til under 70.000 kr

Foråret nærmer sig, og med det også lysten til at knappe op og nyde dufte, varme og udsigt - altså, knappe taget op.

2. april 2022 af Frederik Hauschildt

Suzuki Samurai - 69.800 kr.

Hvis du har hang til firehjulstrækkere, så kig med her: Jimny har perifære forbindelser til det japanske militær, idet den første af slagsen blev bygget med dele fra den kendte Willy's Jeep. Det betyder, at Samurai, som egentlig er en Jimny med navneændring, er velegnet som alternativ til Land Rover'e og Geländewagen'er, både til Strandvejen og offroad-banen.

Eksemplaret til salg er udstyret med en vinyldug, og modellerne med fast tag er i dag svære at få fat på. Det arbejder dog med dig, hvis du drømmer om en Jurassic Park-lignende safari-maskine der er driftsikker, sjov og som helt sikkert er på vej til ikonstatus.

Suzuki Samurai sort jimny bagfra
© Biltorvet.dk // nmcbiler.dk

Priser på vej

Siden Suzuki introducerede fjerde generation af Jimny (læs mere lige her!), har priserne på alle biler i Jimny-familien været på vej op. Vil du med til gildet skal du altså være hurtig – noget tyder på, at du endnu kan nå at være med.

Peugeot 205 CJ - 69.800 kr.

Lille, fransk og uden top. Hvad mere kan man ønske sig? Måske den her exceptionelt gule Peugeot 205 med vinyltag fra 1994. Selv om motoren kun kan præstere 75 hk, så har 205'eren ry for at være sjov at køre, og der er med statsgaranti mange timers sjov gemt under de gule pladedele.

Det er dog ikke køredynamik, som skal sælge dig på 205 Cabriolet, men i stedet store mængder af charme, foldetag og en kultstatus, der kun indikerer dyrere priser i den lille franskmands fremtid – specielt, når tælleren kun viser 155.000 km.

Slå til, før det er for sent!

Andre annoncer på Biltorvet.dk tyder på, at prisen på denne franske kultklassiker er stærkere end sædvanligt. Hvis du har interesse, skal du altså ikke vente!

Alfa Romeo Spider - 69.900 kr.

Er du mere til den traditionelle sportsvogns-opskrift, så bør du i stedet overveje denne Alfa Romeo Spider fra 1996. Her får du kun to sæder, men til gengæld 150 hk fra en to-liters Twinspark-kværn, Bertone-design og nok køredynamik til at vække ethvert hjerte, der har en glød af bilentusiasme tilbage.

For samme pris som de to konkurrenter får du et foldetag med rammeløse vinduer, en undervognsbehandling og et odometer, der kun viser lidt over 180.000 km. Det eneste, der kan stoppe dig er, hvis du har brug for at transportere mere én passager (i hvilket tilfælde vi anbefaler, at du beder vedkomne om at gå).

Lukket modstykke

Hvis du alligevel synes, at vejret er for koldt til åben kørsel, så overvej i stedet Alfa Romeo GTV, der er et lukket svar på Spider. Hvis du alligevel shopper rundt, kan du også overveje varianter med den velkørende 3,0-liters V6-kværn.

I samarbejde med Biltorvet

Artikelserien på bilmagasinet.dk, hvor vi finder brugte drømmebiler indenfor et bestemt emne, laver vi i samarbejde med biltorvet.dk. Det er redaktionen på Bil Magasinet, der står for at udvælge de brugte biler, men annoncerne vi finder, er alle sammen fra biltorvet.dk. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...