Toyota Supra forventes at få en V6-motor med bi-turbo og 400 hk

Information fra interne kilder i Toyota har pustet ild i rygterne om en ny Toyota Supra

4. august 2016 af Kenneth Jensen

Den nye Toyota Supra er på vej, og den kommer med en nyudviklet V6-motor! I hvert fald, hvis man skal tro på ny insiderviden, der er dukket op. Siden Toyota lancerede den voldsomme konceptbil, F-1 Concept, tilbage i 2014, har den japanske virksomhed teaset for, at der skulle være en Supra på vej, og nu er der endelig kommet mere kød på historien. 

Magasinet Autoguide skriver nemlig, at det japanske Mag-X fra interne kilder har fået information om, at den nye Toyota forventes at blive lanceret i 2018, og til den er der tilsyneladende ved at blive udviklet en ny V6 motor med bi-turbo, der får 400 hk, som skal sidde i den kommende Supra. 

Kilden, der skulle være en insider fra Toyota, har givet oplysninger om, at motoren får navnet 945F og desuden også vil blive brugt i Lexus-modellerne GS og LS. 

Den nye Toyota Supra vil få en platform, som den japanske bilfabrikant har udarbejdet i samarbejde med holdet fra BMW, og den skal udover Supra'en også bruges til den nye BMW Z5, som får en 4- eller 6-cylinder motor.

At, Toyota udvikler en turbodrevet V6-motor til at erstatte den tidligere rækkemotor, giver egentlig meget god mening, eftersom bilproducenten nok ikke har tænkt sig at bruge en BMW-motor, og derfor er de selv nødsaget til at udvikle én, som passer til den fælles udviklede platform. Andre rygter går på, at den forventede Toyota Supra bliver en hybrid, men en turbodrevet V6-motor lyder bedre i vores øre.

Billederne ovenfor viser Toyotas F-1 Concept, og vi forventer, at den giver et godt billede af, hvordan Supra'en kommer til at se ud. 

Måske er du interesseret i...