© A. Hansen

Toyota GR HV er sandsynligvis fremtidens sportsvogn

Toyota GR HV Sport er en lille hybridsportsvogn, som er baseret på den den velkendte Toyota GT86. Men den har nogle interessante detaljer, som vi nok kommer til at se mere af i fremtiden.

25. oktober 2017 af Mikkel Thomsager
© Toyota

Toyota GR HV Sports concept er det hemmeligshedsfulde navn på en ny Toyota-sportsvogn, der blev præsenteret på Tokyo Motor Show 2017.

GR står for Gazoo Racing er teamet bag Toyotas motorsports-aktiviteter, men det er også navnet på en stribe nye sporty version i Toyota model-program. Den første af slagsen var den nye Toyota Yaris GRMN.

"HV" står for Hybrid Vehicle (hybridbil), men tilnavnet "SPORTS" skal tages bogstavelig, i det GR VH angiveligt præsenterer den første sporty-udgave af en hybridbil til gadebrug. GR VH skulle således benytte sig af samme hybrid-teknologi, som Tazoo Racing benytter i sin TS050, som de deltager i WEC og også Le Mans med.

Designmæssigt hviler den ifølge Toyota på Supra som følge af løsningen med targatag, og så, den i Europa, ikke så kendte Sports 800, som var en lille to-personers sportsvogn bygget fra 1965 til 69. Designet gik igen i den eksklusive Toyota 2000 GT, der var i produktion fra 1967 til 70.

© Toyota

Teknisk set præsenterer Toyota en anden hybridløsning i gearkassen, som er en kombination af automatgear og et 6-trins manuelt gear. 

Sandheden er nok, at det er en trinløs automatgearkasse, som det kendes fra Toyotas hybridbiler, men her kombineret med muligheden for at skifte manuelt i en 6-trins H-gearkasse, som i et almindelig personbil med 6 gear.

Hvordan det fungerer i praksis må vi vente med at se. Og vi ved ikke hvor længe, for Toyota vil end ikke sige, om conceptbilen overhovedet komme, og slet ikke hvornår.

© Toyota

Det er således også uvist, hvor GR HV Sports teknisk set bygger på. 

Den måler 440/181/128 cm (L/B/H), hvilket svarer godt til Toyota GT-86, som Toyota jo får bygget hos Subaru side om side med Subaru-sidestykket BRZ.

Der er desværre ikke tale om den bil, som er udviklet i samarbejde med BMW, som mange går og venter med spænding på. Den har vi stadig til gode. 


Måske er du interesseret i...