Top Gear bliver forsinket – og forkortet

Det kører stadig ikke helt for Top Gear. Senest forlyder det nu, at den nye sæson både bliver forsinket og forkortet

29. februar 2016 af Christian Thestrup

Det kører åbenbart stadig ikke helt for tv-programmet Top Gear. For et par uger siden var der ellers masser af optisme, da BBC præsenterede det nye hold med hele seks værter plus test-køreren The Stig. Men i følge de britiske aviser The Daily Mail og The Sun forlyder det nu, at premieren på den ny sæson er skubbet fra den 8. maj til den 22. maj. Og derudover er sæsonen skåret ned fra otte til nu kun seks afsnit. 

Forsinkelsen skyldes tilsyneladene, at det populære program har svært ved at holde på personalet. Senest har (endnu) en tekstforfatter og en producer forladt programmet, og da BBC kræver, at kvaliteten skal forblive lige så høj som med det gamle hold, kræver det noget oplæring af nye kræfter. Og med det gamle hold tænker man ikke kun på Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May. Bag kulisserne arbejderde nemlig et team af erfarne kræfter, der var med til at gøre dem og programmet til noget særligt, og hvoraf flere enten er stoppet eller er taget med over til trioens nye program på Amazon Prime.

Samtidig er det et krav fra BBC, at programmet skal have premiere, inden Europamesterskaberne i fodbold og de Olympiske Lege fra Rio går i gang, så der er tilsyneladende ved at være lidt pres på. Når det er sagt, så lyder det til, at det nye Top Gear-hold har fart på med deres nye koncept. Og hvis du – ligesom os – har undret dig over, hvad Chris Evans skal med hele fem medværter plus The Stig, så skyldes det åbenbart , at han vil have så mange mennesker med på skærmen som muligt.

"I det seneste indslag, vi netop har skudt i det nordlige England, talte jeg – udover mig selv og Matt LeBlanc – hele 36 andre mennesker foran kameraet, så vi kommer til at inddrage mange flere end før," sagde Chris Evans i fredags til The Daily Mail.

Den del af konceptet, der handler om at give den gas i andre lande end det regnvåde England, holder dog stadig, og i den kommende sæson lægger Top Gear vejen forbi lande som Norge, Kazakhstan, Skotland, Sydafrika, Marocco og Cuba. 

Imellemtiden er der stadig intet nyt omkring, hvornår den gamle Top Gear-trio går i luften med deres nye program på Amazon Prime. Det skyldes sikkert både, at de rent taktisk lige vil se tiden an mht. Top Gear, og at Amazon sikkert arbejder med at kunne komme ud til så mange lande som muligt, inden de skyder deres nye guldæg af.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...