Tom K siger: Gå så til lægen

Le Mans-kongen og Bil Magasinet støtter op om kampagnen 'Mænd mod kræft

12. november 2013 af Bil Magasinet

Det er de færreste, der ikke kender et menneske, som har været ramt af kræft. Desværre er det sådan i dag, at flere mænd end kvinder dør af sygdommen. Hvorfor? Fordi vi mænd simpelthen lever mere usundt end kvinder, og så er vi for dårlige til noget så simpelt som at gå til lægen.

Derfor støtter vi nu op om kampagnen Mænd mod kræft, som Kræftens Bekæmpelse står bag. Du kan læse mere om kampagnen - og oprette din egen indsamling lige her!

Du kan donere 50 kr. ved at sende en SMS med teksten MÆND A til 1241. Så får du en telefonhilsen fra Tom Kristensen, som ringer op og siger tak. Du kan dog ikke tale med ham. Indsamlingen udbydes af Kræftens Bekæmpelse, Strandboulevaren 49, 2100 Kbh. Ø., tlf. 3525 7500.

Her giver vi dig fem gode råd, som kan være med til at nedsætte risikoen for at få kræft:

1. Bliv røgfri
Det kan altid betale sig at holde op med at ryge, uanset hvor mange år du har røget. Rygning er årsag til ca. 85 procent af lungekræfttilfældene i Danmark. Få hjælp til dit rygestop. Professionel og gratis rådgivning på www.stoplinien.dk

2. Drik mindre alkohol
Ethvert forbrug af alkohol øger risikoen for at få kræft. Hold dig under alle omstændigheder til Sundhedsstyrelsens råd om alkohol: Ethvert forbrug af alkohol øger risikoen for at få kræft. Hold dig under alle omstændigheder til Sundhedsstyrelsens råd om alkohol:
- Kvinder bør ikke drikke mere end 7 genstande om ugen
- Mænd bør ikke drikke mere end 14 genstande om ugen
- Stop før 5 genstande ved en enkelt lejlighed

3.  Bevæg dig
Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen og få pulsen højt op mindst to gange om ugen. Man ved, at fysisk aktivitet forebygger tarmkræft og muligvis andre kræftformer. Tag cyklen og trappen, og brug benene.

4. Spis sundt og hold vægten
Spis flere grøntsager, mere fisk og fuldkorn. Og spar på fedt og sukker. Drik vand og undgå at blive overvægtig. En sund kost beskytter mod kræft, mens overvægt derimod øger risikoen for at udvikle visse kræftformer, fx tarm- og nyrekræft samt brystkræft.

5. Beskyt dig mod solen
De ultraviolette stråler i solen kan give kræft i huden. Hold dig ude af solen mellem kl. 12 og 15, dæk dig til, brug solcreme og undgå solarier. Og hjælp dine børn og børnebørn til at være solsikre.

www.maendmodkraeft.dk

 

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...