Formanden for Danske Motorjournalister Karsten M. Lemche (tv.) overrækker trofæet til landechef Kim Jensen fra Tesla Danmark.

© S. Bachmann

Tesla kåret til Årets Bil i Danmark 2020

Den amerikanske elbil er kåret af en uafhængig jury til Årets Bil foran Peugeot 208. Det er både første gang titlen tildeles en elbil og en amerikansk bil

28. november 2019 af Steen Bachmann


Tesla Model 3 har vundet en relativt sikker sejr i kåringen om den mest interessante bilnyhed på det danske marked.

Dermed er det første gang i kåringens 52-årige historie, at en amerikansk bil vinder. Og første gang at det sker for en ren elbil.

Der har tidligere været kåret en bil med elektrificeret drivline som vinder. Det skete, da opladningshybriden Opel Ampera vandt i 2012. Den var forud for sin tid og dyr, og blev solgt i et forsvindende lille antal. 

Fem biler i finalen

Fem biler var med i finalen, hvor Tesla Model 3 slog en anden ’danskerfavorit’, Peugeot 208, i finaleopløbet. 

Her er de 5 finalister til Årets Bil i Danmark 2020

Den helt nye udgave af den franske minibil fås både med benzin- og dieselmotor samt som ren elbil, men det var ikke nok til at den kunne hamle op med Tesla Model 3 (den eldrevne version af 208 var ikke med til de to testdage på Jyllandsringen i oktober).

tesla model 3

Tesla Model 3 fås som en af de eneste elbiler med anhængertræk. Den må trække 910 kg.


”Tesla Model 3 er en naturlig vinder af Årets Bil i Danmark 2020. Det er en elbil, der på mange måder har revolutioneret bilverden, hvor Tesla har formået at lave en sjov og veludstyret elbil med lang rækkevidde, gode køreegenskaber og høj sikkerhed, som vi kender det fra Tesla,” siger FDMs biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen.

Bil Magasinet deltog med tre jurymedlemmer. Vores indtryk af kåringen kan du læse her.

Tesla Model fås fra 370.000 kroner. Siden den kom på det danske marked i februar, er der foreløbig solgt 1.800 biler, hvilket gør den til langt mest solgte elbil i Danmark i år.

Tesla kåret til Årets Bil i Norge 2020

Det er anden gang på bare to dage, at Tesla Model 3 opnår en flot kåring. Tirsdag blev den kåret som Årets Bil i Norge. Derudover er Tesla Model 3 også blandt de syv biler, der er gået i finalen til den europæiske Car of the Year 2020.

Årets Bil: Sådan stemmer jurymedlem Steen Bachmann fra Bil Magasinet

Årets Bil i Danmark kåres af foreningen Danske Motorjournalister. Nye modeller, der er til stede ved de to testdage på og omkring Jyllandsringen, og som er på markedet herhjemme det efterfølgende år, kan deltage i kåringen. Juryen består af godt 20 uafhængige motorjournalister fra diverse danske medier, der i det forløbne år hverken har arbejdet for bilimportører eller -forhandlere.

Så mange point fik bilerne

1. Tesla Model 3: 166 point
2. Peugeot 208: 131 point
3. BMW 3-serie: 116 point
4. Kia Xceed: 105 point
5. BMW 1-serie: 82 point

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...