Elon Musk S&P500 indeks


© Tesla

Rig på rekordtid: Tesla-boss er verdens 3. rigeste person

Tesla har haft et forrygende år på trods af pandemien. Stifter Elon Musk er nu god for et større beløb end Facebooks Mark Zuckerberg

12. december 2020 af Frederik Hauschildt

Den rigtige Rocket Man

Elon Musk, som er CEO i en lang række af sine egne firmaer, kan nu kalde sig selv verdens tredjerigeste person. Det er ellers ikke fordi, hans årsindtægt er noget særligt: Han tjener det samme som en lavtlønnet fabriksarbejder hos Tesla. 

Men herudover har Musk 20,8 pct, af de nuværende Tesla-aktier samtidig med, at han ejer en række andre projekter.

Raketmanden er altså god for mere end 120 milliarder amerikanske dollars, fordi han ejer så meget af Tesla. Det har tjent ham en tredjeplads på Bloombergs Billionaire Index foran snuden på Mark Zuckerberg, der 'kun' er 103 milliarder amerikanske dollars værd.

Rig på rekordtid

Det er ikke bare hans status i rigdom, der er imponerende. Det er også hastigheden, hvorved dette er opnået: Elon Musks samlede værdi er nemlig steget 92,4 milliarder dollars i 2020. Det er altså det hurtigste, nogen nongensinde er kravlet op igennem Bloombergs liste.

Vil Elon Musk fortsætte op ad stigen, er der heller ikke forfærdeligt langt til næste trin, i hvert fald i konteksten. Bill Gates er nemlig 128 mia. dollars værd, og hvis Musk fortsatte med samme rate, som han har gjort i 2020, så ville han overhale Bill Gates i løbet af bare to måneder.

Elon Musk S&P500 indeks
© Tesla

Tesla er på hitlisterne

S&P500 er et indeks, der måler på 500 af de største firmaer i den amerikanske børs. Og efter den 21. december får Tesla også lov at figurere på denne liste. Det er specielt, for Tesla springer ind som én af de største debutanter på listen, og kan kalde sig det sjettestørste firma fra dag ét.

Det er blandt andet sket på grund af et af optagelseskravene til listen. Man skal nemlig have haft konsistent profit igennem en 1-årig periode, for overhovedet at kvalificere. Det kunne Tesla så for første gang prale af at have opnået i sommeren 2020.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...