pic4568.jpg
pic4568.jpg© bilmagasinet.dk

Supersparere klar til Danmark

Opel Astra og Seat Ibiza i superøkonomiske udgaver på det danske marked

12. marts 2009 af Jan Lang - BilBasen

Hele 27 km/l. er forbruget i Ecomotive udgaven af Seat Ibiza, og 22 kilometers kørsel for hver liter diesel du hælder i en Opel Astra ecoFLEX.

Seat-motoren er en tre-cylindret turbodiesel, 1,4 TDI, med dieselpartikelfilter og 80 hk. Ibiza Ecomotive tilbagelægger øvelsen fra 0-100 km/t på 12,9 sekunder og når tophastigheden på 177 km/t uden anstrengelser. Astra-motoren er noget stærkere med 110 hk og et større moment.

I hver sin klasse er de to biler et godt bud på bilen til de brændstofbesparende bilister. Og de økonomiske biler er den direkte vej til et lavere bilbudget. I sidste uge kørte BilBasen – Dit Bilmarked en test af en Peugeot 308 1,6 HDI, hvor forbruget var nede på 26,2 km/l, og tilsvarende en Ford Focus 1,6 TDCi, hvor hver liter diesel rakte til 22 kilometer asfalt. En undersøgelse som BilBasen har lavet sammen med Børsen viser, at afskrivningen på de brændstofbesparende biler er meget lavere end biler med et stort forbrug, så selv om dieselbilerne er lidt dyrere i indkøb, så holder de prisen bedre og samtidig er de daglige omkostninger til brændstof lavere.

Bilfabrikkerne har for alvor fået fokus på at udvikle bilerne, så de bruger mindre brændstof end tidligere. Derfor har Opel fået Astra ecoFLEX til at køre længere ved at ændre slutudvekslingen i transmissionen, mindske friktionen fra vandpumpen og servopumpen, optimere motorstyringen og sænke tomgangshastigheden. Der er også foretaget en række aerodynamiske forbedringer ved at mindske luftindtaget foran og optimere et panel i motorrummet. Endelig har Astra ecoFLEX fået 15” hjul med dæk, der har særlig lav rummemodstand.

Seat Ibiza Ecomotive koster 164.900 kroner, og prisen for Opel Astra 1,7 CDTI ecoFLEX er 259.900 kroner.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...