© Søren Juul

Stor undersøgelse af danskernes biler: Hvilket bilmærke har de mest tilfredse kunder?

En undersøgelse af danskernes tilfredshed med deres biler, og selvom nr. 1 er den samme som de sidste 10 år, er der masser af overraskelser på listen.

18. maj 2022 af Patrick Boje Jensen

Kia er højdespringer

Den årlige AutoIndex-undersøgelse måler danskernes tilfredshed med vores bil, forhandlere og værksted. Og i toppen af listen er der ikke meget nyt at fortælle. For 11. år i træk er det BMW, der topper listen foran Toyota og Volvo. I bunden af listen indfinder Mitsubishi og Dacia sig, mens især også Tesla får hug.

Det skriver FDM.

Højdespringerne er Kia og Fiat, og Fiat er for første gang siden 2014 ikke på sidstepladsen. Oplevelselsen af værkstederne har stor indflydelse på den samlede vurdering, og her kan det måske være overraskende, at bunden indtages af premiummærker som Mercedes og Audi sammen med blandt andre VW og Tesla. Tesla er også på sidstepladsen, når det kommer til oplevelsen af forhandleren.

Sådan har de 23 bilmærker klaret sig i undersøgelsen

 1. BMW
 2. Toyota
 3. Volvo
 4. Mercedes-Benz
 5. Hyundai
 6. Audi
 7. Honda
 8. Skoda
 9. Suzuki
 10. Kia
 11. Tesla
 12. VW
  GENNEMSNIT
 13. Mazda
 14. Ford
 15. Peugeot
 16. Nissan
 17. Renault
 18. Seat
 19. Citroën
 20. Fiat
 21. Opel
 22. Dacia
 23. Mitsubishi

Undersøgelsen

I alt 22.000 bilister har deltaget i årets AutoIndex, hvor de har svaret på 150 spørgsmål inden for fire kategorier. I det samlede svar vægtes bilens kvaliteter med 40 procent, mens vurderingen af værksted, forhandler og loyalitet over for mærket vægtes med hver 20 procent. Resultaterne gælder biler, der er op til fire år gamle.

Du kan se alle resultaterne her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...