Større, dyrere og hurtigere: Her er danskernes nye bilvaner

Danskerne køber nye biler som aldrig før, og de tidligere så populære mikro- og minibiler fylder mindre i statistikken. Her kan du se, hvilke typer af biler der hitter.

2. november 2016 af Daniel Bohnsen

2016 tegner til at blive et rekordår for bilsalg i Danmark. Aldrig før er der blevet indregistreret så mange nye biler, og fortsætter tendensen som forventet, vil vi slå sidste års salgsrekord på 207.717 biler ved udgangen af 2016.

185.528 nye biler er der blevet indregistreret fra januar til nu, det er over 13.000 flere end samme tidspunkt i 2015. Men endnu mere interessant er det, at danskerne i stor stil skifter til større og dyrere biler.

Således fylder salget af både mikro- og minibiler mindre i den samlede statistik, selvom de dog stadig udgør henholdsvis 22,8 procent og 29,2 procent. Til gengæld er salget af biler i mellem-, stor-, luksus-, SUV-, MPV- og sport-klassen i fremgang, med et lille dyk i premium-salget som eneste undtagelse.

Tesla-dyk rammer premium-klassen

Der er solgt 104 færre biler i premium-klassen i år end sidste år, men til den historie hører, at premium-salget sidste år var unaturligt højt på grund af de 2.738 Tesla Model S, der blev indregistreret i klassen, inden afgiftsfritagelsen ophørte ved udgangen af 2015.

Der er derfor tale om en klar vandring i salget fra små billige biler til større og dyrere modeller, og det er ikke noget, der kommer bag på adm. direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

- Vi tror, at danske familier har samme behov som familier i andre Europæiske lande, hvor man typisk køber biler 1-2 numre større. Med de mange nye leasingtilbud og sidste års nedsættelse af registreringsafgiften har danskerne fået lettere adgang til de lidt større biler, og det er derfor helt naturligt, at danskerne er begyndt at købe lidt større biler.

- Disse biler byder typisk også på mere sikkerhedsudstyr, og kan være mindst lige så miljørigtige, som de helt små biler. Så der er tale om en gevinst både for forbrugerne, sikkerheden og miljøet.

Sport til folket

Med en stigning fra 13.345 til 20.599 solgte modeller har danskerne virkelig taget de højbenede SUV'er til sig, og det er nu den fjerde mest populære biltype herhjemme. Men den allerstørste stigning skal findes hos de helt sjove biler.

Bilimportørernes seneste tal viser nemlig mere end en tredobling af salget af sportsvogne herhjemme – fra 117 modeller i 2015 til 362 modeller i 2016. 

For os og andre bilnørder er det rigtig gode nyheder, og vi håber, I vil fortsætte det gode arbejde med at forskønne Danmarks vognpark!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...