Sportscar Event

Præcis sådan oplever man som gæst Sportscar Event: Dybt placeres i sædet, afsted, afsted på en bane på jagt efter en Ferrari.

© Sportscar Event

Sportscar Event: Her kører biltosserne i år

Sæt kryds i kalenderen for at give dine unger, din mor eller dig selv en highspeed-tur som passager i en hurtig sportsvogn. Tjek 2019-kalenderen her

14. maj 2019 af Bil Magasinet


"Gennem de seneste fem år har Sportscar Event indkørt og doneret mere end 11 millioner kroner – helt præcist 11,017 millioner kroner – til velgørenhed. Her ved indgangen til sæson 2019 forventer vi en fortsat stigning i vores muligheder for at donere til vores hjertesag; kræftramte børn og deres familier. Sidste år donerede vi i alt 1,9 millioner kroner, så om vejrguderne vil – og det vil de da – håber jeg, at vi i år kan ramme en donation på 2,2 millioner kroner og dermed passere 13 millioner over de seneste år."

Alle er velkomne til Sportscar Event

Det siger Morten Dons, eventansvarlig for Sportscar Event. Sportscar Event, der er jo en kreds af private mænd – plus i øjeblikket én pige – der tre gange om året dukker op på en racerbane og på Fyn en startbane for at gi’ ture i deres ofte meget dyre sportsvogne – vi taler Ferrari, Porsche, Lamborghini og den liga.

Alle er velkomne til Sportscar Event. Der sparkes dæk, snakkes og folk hopper ind og spænder sig fast – og så: Wroumm ned ad banens langside og gennem svingene.

Sportscar Event

Sportscar Event inviterer til gi’-den-gas-ture i et bredt udvalg af sportsvogne, her i forreste række fra venstre: Ferrari, Lamborghini og Mercedes.

© Sportscar Event


To omgange senere er det hele slut. Langt de fleste kravler ud med en – ”Taak – det var godt nok alle pengene værd”. Og husk, mange har givet 1.000 kr. for en tur, andre 1.600. Så helt billigt er det jo ikke – ”men pengene går jo til børnene,” er en sætning, kørerne hører igen og igen.

Målet er at hjælpe syge børn

Det er den ene side af Sportscar Event. Den anden er om børnene. For pengene, der køres ind, doneres til kræftramte børn – bl.a. gennem Børnecancerfonden. Her bruges pengene især til forskning, så fire ud af fem kræftramte børn bliver raske igen. Måske lige så vigtig er de såkaldte børnedage. Her køres en komplet Sportscar Event, men denne gang med et helt specielt valgt publikum; kræftramte børn og deres familier. Dét er skøn oplevelse for børnene. Og en tankevækkende dag for kørerne.

Røverhistorier: Dem er der mange af, pointerer Morten Dons – bare sig om de skal handle om dækrøg, motormusik, vilde kørere eller om nogle af de børn, der har fået ture til Børnedagen. Hvoraf nogle af børnene altså ikke er her mere. Det har vi desværre også eksempler på.

”Sportscar Event er fart-skæg-og-ballade – men altså også alvor. Nogle gange alt for megen alvor.”

Sportscar Event 2019

FDM Sjællandsringen søndag den 26. maj kl. 9-16

FDM Jyllandsringen lørdag den 1. juni kl. 9-16

Publikum kan købe ture som passager i op mod 50 sportsvogne som Corvette, Ferrari, Lamborghini, Porsche og mange flere.

Priser fra 300 kr. til typisk 1.600 kr.

Mere info på sportscarevent.dk

Sportscar Event morten dons

Sportscar Events ny event-ansvarlige, Morten Dons, kommer med stor køre-, event- og organisationserfaring.

© Sportscar Event

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.