Automedia McLaren Sabre BC-03
McLaren Sabre

Bagfra, på en tankstation i England

© Automedia

Spionfotos: Er dette efterfølgeren til Senna?

McLaren Senna er McLarens hurtigste bil. Men nu har engelske fotografer snuppet nogle billeder af en helt ny spiller fra McLaren

16. december 2020 af Frederik Hauschildt

Ny engelsk konge fra McLaren?

McLaren har arbejdet med Senna som deres flagskib over nogle år. Men måske er det tid til at kåre en ny konge, når de lancerer den nye model Sabre. McLaren taler lavmælt om netop disse spionbilleder. Alligevel er luften ikke helt tør for information.

Vi skal tilbage til 2017, hvor McLaren lavede Ultimate Vision GT til Gran Turismo-spilserien, for at finde de første spor til Sabre. Bilen var dengang i et meget spæde koncept-stadie, og tanken om at lægge føreren ned på maven blev vendt. 

Dengang lød planen på en 4,0l V8 med to turboladere til baghjulene, og et sæt elektriske motorer, der skulle trække på forhjulene. Samlet skulle denne kombination give 1.134 hk og 1.275 Nm.

Automedia McLaren Sabre BC-03

Bilen har samme type rudehejs, som man finder på McLaren Senna

© Automedia

Mange år undervejs

Den anden udgave af det, der skulle blive til Sabre, hed BC-03. Det skete i 2018, at McLaren bekræftede at arbejdet på BC-03 var begyndt. Alt derefter, kunne de til gengæld ikke røbe noget om. Allerede dengang lød planerne dog meget i stil med den Ultimate Vision, som var bragt året tidligere.

McLaren gik stille med dørene, fordi projektet var et, der var specialbygget til en kunde. Eller, det sagde McLaren i hvert fald. Navnet BC-03 står også for Bespoke Commission #3, som oversættes direkte som 'Skræddersyet Kommission, nummer tre.'. Året efter kom McLaren til at afsløre billeder af BC-03.

Automedia McLaren Sabre BC-03
McLaren BC-03

Som i 2019 blev fremvist lidt for tidligt

© McLaren
Automedia McLaren Sabre BC-03
McLaren Sabre

Der i december 2020 er blevet spottet i camouflage.

© Automedia

Nu er den næææsten klar!

Vi kan se, at den camouflerede McLaren ligner den, der blev lækket på billeder i 2019. Holder billeder og statistik tæt fra dengang i 2018, så er der meget at se frem til: Bilen har en hajfinde, interessante ventilationshuller og et afgangsrør, der ligner noget fra Elon Musks seneste opsendelse. 

Og det ser ud som om, at de holder tæt. McLaren har nemlig lige indsendt en patent på designet igennem Japans Intellectual Property Office. Her kan vi igen genkende vinduer, hajfinde, vinge og indsugning fra den bil, der blev set på en engelsk benzintank.

Det eneste, den umiddelbart mangler, er produktionstal: Bilen ser nemlig på nuværende tidspunkt ud til kun at blive produceret i 15 eksemplarer. Startprisen er på lidt over 20 mio. kr. uden afgift. Vi venter endnu på de mest nøjagtige afgiftspriser, men du kan sagtens forvente at skulle punge ud med mindst 60 mio. kr.

Så nej, Sabre kommer ikke til at erstatte Senna. Men den vil overgå den med 350 hk.

Automedia McLaren Sabre BC-03

Patenttegninger på designet til Sabre

© McLaren

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...