Mercedes GLB spionfoto
© Automedia

Spionfoto: Første glimt af helt ny Mercedes-model

Mercedes har ikke engang 50 modeller på programmet, så der er plads til flere. Automedia har fanget den næste helt nye model for første gang

11. januar 2018 af Steen Bachmann
Mercedes GLB spionfoto
© Automedia

I starten af marts viser Mercedes-Benz den nye A-klasse på Genève Motor Show 2018, men den er forlængst ved at være køreklar. Udviklingsafdelingen er derfor i gang med næste projekt, der bliver baseret på samme platform og drivline, nemlig en kompakt SUV med navnet GLB. Den forventes på markedet sidst i 2018.

Ifølge kilder i virksomheden havde Mercedes ifølge Autobild ellers planlagt en MPV-agtig B-klasse med lang akselafstand og mulighed for syv sæder, men de planer er tilsyneladende sat på standby til fordel for en SUV. 

© Automedia

Automedia's spionfotograf har fanget en forklædt prototype af SUV'en, der med en længde på 4,6 meter faktisk ikke kan kaldes en mini-SUV. Bagagerummet bliver på 500 liter og Automedia har også spottet en version med tre sæderækker. Om den vil erstatte den droppede 7-sæders A- eller B-klasse, ved vi ikke.

Prototypen minder lidt om den udgåede GLK, men det er svært at drage konklusioner omkring det endelige look.

Mercedes GLB spionfoto
© Automedia

Den nye model har modelkode X 247 og anvender samme MFA2 platform som A- og B-klasse. Det forventes, at den kommende GLB vil kunne fås med firehjulstræk og firecylindrede diesel- og benzinmotorer fra 1,5 til 1,8 liter. Motorerne vil blive delt med partneren Renault/Nissan, men GLB vil også kunne fås med Mercedes´ egen 2-liters diesel. 

Udgangsprisen på 30.000 euro i Tyskland vil placere GLB langt under den nuværende SUV-udgave af C-klassen, GLC.

Måske er du interesseret i...