Spionfoto: BMW Z5 Roadster

Automedia fanger for første gang efterfølgeren til BMW Z4, der også kommer som en Toyota

19. januar 2016 af Bil Magasinet

BMW Group og Toyota arbejder sammen om at udvikle motorer, og samarbejdet udvides næste år med en roadster. Efterfølgeren til BMW Z4 er døbt Z5 Roadster og får søsterbiler i form af en Toyota og en model fra deres amerikanske dattermærke, Scion. Det erfarer vor tyske partner Automedia.

Ifølge Automedia får Toyotas model klaptag, mens BMW Z5 bevarer sin kaleche. Begge er baseret på en skalerbar og nyudviklet platform, der deler brandvæg mellem motorrum og kabine.

Fra Japan kommer elektronik og knowhow om hybriddrivliner, mens BMW leverer ekspertise i letvægtsmaterialer og motorer.

 

Motorudvalget vil gå fra en 4-cyl. turbomotor med 190 hk til en forventet topmodel som BMW Z5 M med omkring 425 hk. Der forventes også en hybridudgave med omkring 200 hk og et meget lavt forbrug. 

Designmæssigt vil BMW forblive tro mod den klassiske roadsterform med lang fronthjelm, tilbagetrukken kabine og kort udhæng bagtil. Vi forventer at se BMW Z5 på Genève-udstillingen om et år med lancering i sommeren 2017.

© Automedia

Automedia har også skudt en prototype af den næste generation X5. Den nuværende model er blevet bygget i fem år og blev faceliftet i 2013, og den forventes udskiftet i 2018 af en helt ny model.

Modelkode G05 skal baseres på en ny modulerbar platform (CLAR), der er lettere, stivere og mere fleksibel end nuværende. CLAR vil danne basis for alle BMW's personbiler og SUV'er fra og med 3-serie og X3.

Designmæssigt forventes X5 at blive en evolution i forhold til den nuværende. Den vil få 4-, 6- og 8-cyl. motorer med op til 700 hk og vil som den nuværende model blive bygget på Spartanburg fabrikken i North Carolina, USA. Vi følger sagen.

© Automedia
© Automedia

Måske er du interesseret i...