Autoophugger og penge
© iStock

Skrotpræmie: Hvordan skrotter jeg min bil?

Er din bil blevet så gammel og slidt, at den skal skrottes? Afleverer du den bil hos en miljøgodkendt autoophugger, har du ret til en skattefri skrotpræmie på 2.200 kr.

4. juni 2018 af Muhammed Muharrem Ögen

Er din bil blevet så gammel og slidt, at den ikke mere er brugbar som transportmiddel? Så kan du få en skrotpræmie på 2.200 kr. Den gælder for personbiler til maksimalt ni personer og små varevogne under 3.500 kg. 

Få din skrotpræmie

Opfylder du betingelserne for udbetaling af skrotningsgodtgørelse, kan du få udbetalt din skrotpræmie:

  • Bilen skal være afmeldt i Motorregistret

  • Bilen skal være indleveret til en af Miljøstyrelsens godkendt ophugningsvirksomhed.

  • Bilen må ikke eksporteres efterfølgende. Den må ikke indregistreres i et andet land efter afmelding i Motorregistret, og der må ikke være opnået godtgørelse af registreringsafgift.


Find en miljøgodkendt autoophugger her

Afmeld bilen

Før du har ret til en skattefri skrotpræmie på 2.200 kr. skal bilen være afmeldt i Motorregistret. Har du ikke overskud til selv at afmelde bilen, kan du kontakte en godkendt autoophugger, der har adgang til motorregistret og kan afmelde bilen. Det skal lige siges at der er penge at spare ved selv at afmelde bilen. 

Kontakter du en autoophugger der ikke er med i bilimportørernes ordning, skal du være opmærksom på at de selv kan fastsætte prisen for skrotning. Derfor er det en god ide at ringe og forhøre dig om prisen i første omgang. 

Generelt tager en autoophugger 250 kr. for at afmelde køretøjet, men, hvis du selv afmelder køretøjet hos SKAT koster det 60 kr. De fleste autoophugger tilbyder endda gratis afhentning og afmelding af nummerplade, så det er bare om at ringe rundt og høre, hvad de forskellige autoophuggere tilbyder.

Når bilen afleveres hos en autoophugger

Har du afleveret bilen hos en autoophugger, udstedes der en skrotningsattest. Attesten bliver underskrevet af autoophuggeren og af bilens ejer. 

Vil du se, hvordan en original skrotningsattest ser ud? - Tryk på linket fra Miljøstyrelsens hjemmeside her

Hovedreglen er, at en skrotningsattest skal underskrives af den sidst registrerede ejer, før der kan udbetales skrotpræmie. Når skrotningsattesten er udfyldt, indsendes attesten til Miljøordning for Biler.

Måske er du interesseret i...