Sixt har som det første biludlejningsselskab i landet fået installeret en skanner, som skanner bilerne for skader, inden man forlader garagen og igen, når man leverer bilen tilbage.

© Sixt

Skanner gør det hurtigere og nemmere at tjekke udlejningsbiler for skader

Sixt Danmark lader en ny automatisk skanner tjekke lejebilen for ridser, buler og fælgskader både før og efter en udlejning

26. juli 2022 af Steen Bachmann

Sixt har som det første biludlejningsselskab herhjemme fået installeret en automatisk skadeskanner, som skanner biler for skader, inden man forlader garagen og igen, når man leverer bilen tilbage.

På den måde er både kunderne og selskabet sikre på hvilke eventuelle skader, der var på bilen, da man fik den, og hvilke skader der uheldigvis måtte være kommet i lejeperioden.

"Vores nye skadescanner gør hele lejeprocessen mere tryg. Kunder der tidligere har lejet bil i udlandet, særligt hos mindre lokale udlejningsselskaber, har ofte fået dårlige oplevelser med hjem i bagagen. De er blevet opkrævet for skader der ikke er sket i deres lejeperiode og bevisbyrden har været svær at løfte. Den risiko og utryghed eliminerer vi fuldstændig med vores nye skadeskanner, som automatiserer det, som ellers kan koste begge parter lange diskussioner og økonomiske tab," forklarer COO i Sixt, Christina Carpens.

Sådan fungerer skanneren 

Målet er at give Sixt og kunderne hurtig og korrekt information om bilens tilstand, når man den får udleveret, og når man afleverer den igen. Skanneren analyserer lynhurtigt de to sæt billeder og laver en sammenligningsrapport.

Skadeskannerne har været igennem et intensivt testforløb, hvor det er blevet undersøgt, om den får alle skader med.

Det norske firma Wenn har udviklet skanneren, som har været i fuld funktion hos fire udlejningsselskaber i Oslo Lufthavn, Gardermoen, siden 2021. Wenn samarbejder også med Norges Automobil-Forbund, som er Norges svar på FDM.

Den nye skadeskanner hos Sixt Danmark er i første omgang blevet installeret i afdelingen i på Nyropsgade i København. Det forventes, at resten af Sixts danske afdelinger alle har fået installeret skadeskannere inden udgangen af 2023.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...